Ελισάβετ: Οι ατάκες της βασίλισσας που θα μείνουν στην ιστορία

@Fabrizio Romano – Twitter

Ορισμένες δηλώσεις της βασίλισσας Ελισάβετ θα μείνουν στην ιστορία.

Ακολουθούν κάποιες από τις πιο διάσημες:

Αφοσίωση στο στέμμα

«Δηλώνω ενώπιόν σας ότι όλη μου η ζωή, είτε είναι μακρά είτε σύντομη, θα είναι αφιερωμένη στην υπηρεσία σας», σημείωσε σε ηλικία 21 ετών, σε μια ραδιοφωνική ομιλία της από το Κέιπ Τάουν.

«Θα προσπαθήσω να είμαι άξια της εμπιστοσύνης σας σε όλη τη διάρκεια του βίου μου και με όλη μου την καρδιά», ήταν η υπόσχεση με την ευκαιρία της στέψης της, το 1953.

«Για όλη μας τη ζωή;» Η ερώτηση που έκανε η 10χρονη Ελισάβετ στην γκουβερνάντα της, όταν έμαθε ότι η οικογένειά της θα μετακόμιζε στα Ανάκτορα του Μπάκιγχαμ.

«Μολονότι δεν έχω παραστεί σε όλες τις εκδηλώσεις αυτοπροσώπως, η καρδιά μου είναι μαζί σας. Και είμαι αποφασισμένη να σας υπηρετήσω όσο καλύτερα μπορώ, με τη στήριξη της οικογένειάς μου». Η διαβεβαίωσή της σε μια επιστολή προς τους Βρετανούς.

Κρίσεις

«Το 1992 δεν είναι μια χρονιά την οποία θα σκέφτομαι με ευχαρίστηση. Για να επαναλάβω τα λόγια ενός από τους αξιότιμους βασιλικούς αλληλογράφους μου, αποδείχτηκε ότι ήταν annus horribilis (φρικτή χρονιά)». Απόσπασμα του χριστουγεννιάτικου μηνύματός της.

«Κανείς από αυτούς που γνώρισαν την Νταϊάνα δεν θα την ξεχάσει ποτέ. Εκατομμύρια άλλοι που δεν την συνάντησαν ποτέ αλλά είχαν την εντύπωση ότι την γνώριζαν, θα την θυμούνται. Από την πλευρά μου, πιστεύω ότι μπορούμε να πάρουμε μαθήματα από τη ζωή της και τις εκπληκτικές και συγκινητικές αντιδράσεις που προκάλεσε ο θάνατός της», ανέφερε η ανακοίνωση της βασίλισσας, μετά τις επικρίσεις που δέχτηκε ότι καθυστέρησε να αντιδράσει μετά το θάνατο της πριγκίπισσας Νταϊάνα/

«Πρέπει να βρούμε παρηγοριά σκεπτόμενοι ότι, αν και θα πρέπει ακόμη να υπομείνουμε πολλά, θα έρθουν καλύτερες ημέρες. Θα βρεθούμε και πάλι με τους φίλους μας, με τις οικογένειές μας, θα ξανασυναντηθούμε». Τηλεοπτικό διάγγελμα, τον Απρίλιο του 2020, για τον κορονοϊό.

Αστεϊσμοί

«Τι κάνετε εσείς εδώ;» Η ερώτηση της βασίλισσας όταν ξύπνησε στην κρεβατοκάμαρά της στο Μπάκιγχαμ και βρήκε τον εισβολέα Μάικλ Φέιγκαν.

«Λιγότερη κλάση; Ποια πιστεύετε ότι είμαι;», είπε στην Άννι Λέιμποβιτς.

«Καλησπέρα σας, κύριε Μποντ». Η ατάκα της βασίλισσας στον ηθοποιό Ντάνιελ Κρεγκ, σε μια παρωδία των ταινιών «007» στην τελετή έναρξης των Ολυμπιακών Αγώνων του Λονδίνου.

Μακροβιότητα

«Ε λοιπόν, είμαι ακόμα ζωντανή», είπε στον αντιπρόεδρο της κυβέρνησης της Βόρειας Ιρλανδίας, Μάρτιν ΜακΓκίνες.

«Δεν ήταν μια κατάσταση την οποία λαχταρούσα ποτέ. Αναπόφευκτα, μια μακρά ζωή μπορεί να έχει πολλά ορόσημα και η δική μου δεν αποτελεί εξαίρεση, σημείωσε για το γεγονός ότι το 2015 έγινε η μακροβιότερη μονάρχης του Ηνωμένου Βασιλείου.

«Κανείς μας δεν θα ζήσει αιώνια». Δήλωση στους ηγέτες που συμμετείχαν στην COP26 τον Νοέμβριο του 2021.

Για να ενημερώνεστε πάντα πρώτοι!

Κάνε εγγραφή στο Newsletter μας και απόκτησε πρόσβαση στα νέα πριν από όλους τους άλλους.