Έκτακτο συμβούλιο των Ευρωπαίων ΥΠΕΞ στη Νέα Υόρκη μετά το διάγγελμα Πούτιν

©Pixabay

Έκτακτο Συμβούλιο θα πραγματοποιήσουν στη Νέα Υόρκη, τα ξημερώματα της Πέμπτης (03:15 ώρα Ελλάδας), οι υπουργοί Εξωτερικών της Ευρωπαϊκής Ένωσης για την Ουκρανία, μετά το διάγγελμα Πούτιν.

Οι Ευρωπαίοι ΥΠΕΞ βρίσκονται στη Νέα Υόρκη στο πλαίσιο της Γενικής Συνέλευσης του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ. 

Οι ΥΠΕΞ των κρατών – μελών της ΕΕ θα συζητήσουν όλες τις τελευταίες εξελίξεις μετά την απόφαση Πούτιν για μερική επιστράτευση και τις πυρηνικές απειλές. 

Στάνο: Ο Πούτιν δεν ενδιαφέρεται για την ειρήνη

«Ο Πούτιν δεν ενδιαφέρεται για την ειρήνη, αλλά για την κλιμάκωση του πολέμου του», τόνισε, νωρίτερα, ο Εκπρόσωπος της Κομισιόν για τις Εξωτερικές Υποθέσεις, Πίτερ Στάνο, σχετικά με το διάγγελμε του Προέδρου της Ρωσίας.

«Αυτή η ομιλία και οι ανακοινώσεις που έγιναν, τόσο για τα δημοψηφίσματα, όσο και για την στρατιωτική κινητοποίηση, είναι άλλη μια απόδειξη ότι ο Πούτιν δεν ενδιαφέρεται για την ειρήνη, αλλά για την κλιμάκωση του πολέμου του της επιθετικότητας», πρόσθεσε.

Παράλληλα, υπογράμμισε ότι πρόκειται «για ακόμη ένα σημάδι της απελπισίας του Πούτιν» και συμπλήρωσε ότι αυτή η επιθετικότητα έχει συνέπειες για ολόκληρο τον κόσμο, συμπεριλαμβανομένου του πληθυσμού της Ρωσίας. Ο Εκπρόσωπος της Κομισιόν επιπροσθέτως έκανε λόγο για «επικίνδυνο πυρηνικό τζόγο».

Για να ενημερώνεστε πάντα πρώτοι!

Κάνε εγγραφή στο Newsletter μας και απόκτησε πρόσβαση στα νέα πριν από όλους τους άλλους.