ΕΚΤ: Έκτακτη σύνοδος για τις συνθήκες της αγοράς

epa10003953 Christine Lagarde, President of the European Central Bank (ECB) during the press conference in the Hermitage, after the meeting of the European Central Bank, in Amsterdam, The Netherlands, 09 June 2022. The central bank plans to raise interest rates again for the first time since 2011. EPA/SEM VAN DER WAL

Η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα θα πραγματοποιήσει σήμερα το πρωί έκτακτη σύνοδο.

Υπενθυμίζεται πως πριν από μια εβδομάδα ανακοίνωσε τον τερματισμό της πολιτικής της ποσοτικής χαλάρωσης, με αποτέλεσμα να αυξηθούν τα κόστη δανεισμού.

«Το Διοικητικό Συμβούλιο θα πραγματοποιήσει σήμερα μια ad hoc συνεδρίαση για να συζητήσει τις τρέχουσες συνθήκες της αγοράς», δήλωσε στο Γαλλικό Πρακτορείο εκπρόσωπος της ΕΚΤ.

Η ΕΚΤ έχει τονίσει πως προβλέπονται παρεμβάσεις σε περίπτωση που διευρυνθεί ο κίνδυνος για την αγορά του κρατικού χρέους.

Υπενθυμίζεται πως σημαντική υποχώρηση κατέγραψαν χθες τα ομόλογα, με τον πληθωρισμό να ασκεί πιέσεις. Αρνητική είναι η εικόνα για ομόλογα του Νότου, με αποτέλεσμα το περιθώριο των ελληνικών 10ετών ομολόγων να ξεπεράσει το 3%.

Η απόδοση του 10ετούς ομολόγου στην ελληνική αγορά ξεπέρασε το 4,7%. Αντίστοιχη είναι και η απόδοση του 5ετούς ομολόγου, η οποία έχει βρίσκεται στο 3,65%. Στις αρχές του Ιανουαρίου, η απόδοση του 10ετούς ομολόγου κυμαίνονταν στο 1,7%.

Επιδείνωση παρουσιάζουν τα ιταλικά ομόλογα, με το 10ετες να έχει ξεπεράσει το 4,4%.

Για να ενημερώνεστε πάντα πρώτοι!

Κάνε εγγραφή στο Newsletter μας και απόκτησε πρόσβαση στα νέα πριν από όλους τους άλλους.