Έκρηξη αερίου ξανά στην Κούβα κοντά στο ξενοδοχείο Saratoga

©gabrielmbulla – Pixabay

Τρεις τραυματίες από την έκρηξη που έλαβε χώρα σήμερα τις πρώτες πρωινές ώρες στην παλιά πόλη της Αβάνας.

Σύμφωνα με τις τοπικές αρχές, οι τραυματίες είναι ένας άνδρας, ο ανήλικος γιος του και ένας γείτονας τους, ο οποίος τραυματίστηκε στα χέρια και στα πόδια. Η έκρηξη σημειώθηκε όταν ο πατέρας γύρισε τον διακόπτη αερίου, με αποτέλεσμα να προκληθούν ζημιές στο πίσω μέρος του κτιρίου και στο γειτονικό σπίτι, σύμφωνα με την ίδια πηγή. Οι τρεις τραυματίες μεταφέρθηκαν στο νοσοκομείο από τους γείτονές τους και στη συνέχεια η πυροσβεστική διέκοψε την παροχή αερίου στην περιοχή.

Αξίζει να σημειωθεί πως η έκρηξη ήταν μόλις 800 μέτρα μακριά από το ξενοδοχείο Saratoga, που καταστράφηκε την περασμένη Παρασκευή από όμοια, αλλά πολύ ισχυρότερη έκρηξη. Μάλιστα, στο σημείο ακόμη σπεύδουν διασώστες πέντε μέρες μετά την έκρηξη, ενώ ο τελευταίος απολογισμός δείχνει 43 ανθρώπους να έχουν χάσει τη ζωή τους και άλλους 54 να έχουν τραυματιστεί.

Το εμβληματικό ξενοδοχείο παρέμενε κλειστό για 2 χρόνια εξαιτίας της πανδημίας και των εργασιών ανακαίνισης, αλλά ήταν προγραμματισμένο να επαναλειτουργήσει χθες. Όμως την Παρασκευή, τη στιγμή που ανεφοδιάζονταν οι δεξαμενές του με αέριο από ένα βυτιοφόρο, σημειώθηκε η ισχυρή έκρηξη, αφήνοντας πίσω της δεκάδες θύματα και συντρίμμια.

Για να ενημερώνεστε πάντα πρώτοι!

Κάνε εγγραφή στο Newsletter μας και απόκτησε πρόσβαση στα νέα πριν από όλους τους άλλους.