Εκλογές – Ιταλία: Προηγείται η Κεντροδεξιά Συμμαχία μετά τα exit polls – Πρώτο κόμμα το ακροδεξιό «Fratelli d’ Italia»

©EPA

Η Κεντροδεξιά Συμμαχία προηγείται στις εκλογές της Ιταλίας μετά τα exit polls που ανακοινώθηκαν τα μεσάνυχτα (ώρα Ελλάδας) της Κυριακής (25/9), με προβλεπόμενο ποσοστό 41-45%.

Επιβεβαιώθηκαν οι δημοσκοπήσεις των προηγούμενων ημερών για τις εκλογές στην Ιταλία, καθώς το ακροδεξιό κόμμα «Fratelli d’ Italia», με ηγέτιδα τη Τζόρτζια Μελόνι, είναι πρώτο στα exit polls.

Η Κεντροδεξιά Συμμαχία προβλέπεται να λάβει έως και το 45% των ψήφων, ποσοστό υψηλότερο κατά 15,5% από το ανώτερο ποσοστό της Κεντροαριστεράς συμμαχίας (29,5%).

Τα αποτελέσματα ανά κόμμα σύμφωνα με το exit poll της Rai:

  • Αδέλφια της Ιταλίας 22 – 26%
  • Δημοκρατικό Κόμμα 17 – 21%
  • Κίνημα 5 Αστέρων 13,5 – 17,5%
  • Λέγκα του Βορρά 8,5  – 12,5%
  • Φόρτσα Ιτάλια 6 – 8%
  • Πράσινοι – Αριστερά 3 – 5%

Η κατανομή των εδρών σύμφωνα με το exit poll της RAI έχει ως εξής: Για την Κεντροδεξιά 227 με 257 έδρες, για την Κεντροαριστερά 78-98 έδρες, 36-56 έδρες για το Κίνημα 5 Αστέρια. Αλλες 15 με 25 έδρες στο κόμμα του Ματέο Ρέντσι.

Αν τα exit polls επιβεβαιωθούν, τότε η Ιταλία θα αποκτήσει την πιο δεξιά κυβέρνηση από το τέλος του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου και θα έχει για πρώτη φορά πρωθυπουργό γυναίκα.

Η 45χρονη Ρωμαία, Τζόρτζια Μελόνι, η οποία στα νιάτα της δήλωνε θαυμάστρια του Μπενίτο Μουσολίνι, κατάφερε να να κεφαλαιοποιήσει τους φόβους και την οργή εκατομμυρίων Ιταλών μπροστά στην έκρηξη των τιμών και της ανεργίας. Μαζί με τους δύο συμμάχους της, τους Ματέο Σαλβίνι και Σίλβιο Μπερλουσκόνι, έχει εξαγγείλει μειώσεις φόρων, αλλά και να περιορίσει τις ροές μεταναστών.

Τα πλήρη αποτελέσματα αναμένονται νωρίς τη Δευτέρα.

Για να ενημερώνεστε πάντα πρώτοι!

Κάνε εγγραφή στο Newsletter μας και απόκτησε πρόσβαση στα νέα πριν από όλους τους άλλους.