ΔΟΑΕ για πυρηνικό σταθμό στη Ζαπορίζια: «Σε λίγες ώρες συγκεντρώσαμε πολλές πληροφορίες»

© SATELLITE IMAGE 2022 MAXAR TECHNOLOGIES

Ο Διεθνής Οργανισμός Ατομικής Ενέργειας (ΔΟΑΕ) πραγματοποίησε επιθεώρηση σήμερα στον πυρηνικό σταθμό της Ζαπορίζια στην Ουκρανία.

Ο επικεφαλής του ΔΟΑΕ, Ραφαέλ Γκρόσι, τόνισε κατά τη διάρκεια της επιθεώρησης πως «είδαμε αυτό που χρειαζόταν να δούμε». Υπενθυμίζουμε πως η ευρύτερη περιοχή που βρίσκεται ο πυρηνικός σταθμός εδώ και εβδομάδες βομβαρδίζεται τακτικά.

«Μπορέσαμε, σε λίγες ώρες, να συγκεντρώσουμε πολλές πληροφορίες. Είδα τα κυριότερα πράγματα που χρειαζόταν να δω», δήλωσε ο Γκρόσι στα ρωσικά μέσα ενημέρωσης που συνόδευαν την αντιπροσωπεία των ειδικών, σε αυτό το εργοστάσιο που τελεί υπό ρωσική κατοχή.

Η αποστολή του Οργανισμού θα «παραμείνει» στον πυρηνικό σταθμό της Ζαπορίζια, σύμφωνα με τον επικεφαλής της.

«Ο ΔΟΑΕ παραμένει εδώ. Ενημερώστε τον κόσμο ότι ο ΙΑΕΑ μένει στη Ζαπορίζια», δήλωσε ο Γκρόσι έπειτα από μια επιθεώρηση του πυρηνικού σταθμού από ειδικούς του οργανισμού ατομικής ενέργειας του ΟΗΕ, σύμφωνα με βίντεο που δημοσίευσε το ρωσικό μέσο Ria-Novosti. Ωστόσο δεν διευκρίνισε πόσα μέλη της αποστολής θα παραμείνουν εκεί, ούτε για ποσό χρόνο.

Σύμφωνα με το ρωσικό πρακτορείο ειδήσεων Interfax, τέσσερα από τα εννέα οχήματα της αντιπροσωπείας αναχώρησαν από το έδαφος του εργοστασίου νωρίτερα σήμερα.

Για να ενημερώνεστε πάντα πρώτοι!

Κάνε εγγραφή στο Newsletter μας και απόκτησε πρόσβαση στα νέα πριν από όλους τους άλλους.