Δημοψήφισμα για την ένταξη του Λουχάνσκ στη Ρωσία μεταξύ 23 και 27 Σεπτεμβρίου

©EPA/SERGEI ILNITSKY

Δημοψήφισμα θα πραγματοποιηθεί το διάστημα από τις 23 ως τις 27 Σεπτεβρίου για την ένταξη του Λουχάνσκ στη Ρωσία, σύμφωνα με το Ria Novosti.

«Το δημοψήφισμα για την είσοδο της Λαϊκής Δημοκρατίας του Λουχάνσκ στη Ρωσική Ομοσπονδία ως υποκείμενο της Ρωσικής Ομοσπονδίας θα διεξαχθεί από τις 23 έως τις 27 Σεπτεμβρίου», αναφέρει δημοσίευση του προέδρου του Συμβουλίου της Λαϊκής Δημοκρατίας, Ντένις Μιροσνιτσένκο.

Ο Ρώσος υπουργός Εξωτερικών, Σεργκέι Λαβρόφ, ανέφερε πως: «Οι κάτοικοι του Ντονμπάς θέλουν να ορίζουν οι ίδιοι τη δική τους μοίρα». Ο πρώην πρόεδρος της Ρωσίας, Ντμίτρι Μεντβέντεφ, δήλωσε ότι είναι «ζωτικής σημασίας» για τους φιλορώσους αυτονομιστές στην Ουκρανία να πραγματοποιήσουν δημοψηφίσματα προκειμένου Λουχάνσκ και Ντονέτσκ να προσαρτηθούν στη Ρωσία.

Οι ηγέτες των δύο Λαϊκών Δημοκρατικών, όπως τις αποκαλούν οι Ρώσοι, συμφώνησαν να «συντονίσουν» τις προσπάθειές τους για τη διεξαγωγή δημοψηφισμάτων. «Τα δημοψηφίσματα στο Ντονμπάς είναι ζωτικής σημασίας, όχι μόνο για τη συστηματική προστασία των κατοίκων των Λαϊκών Δημοκρατικών του Ντονέτσκ και του Λουχάνσκ και των άλλων απελευθερωμένων περιοχών, αλλά επίσης και για την αποκατάσταση της ιστορικής δικαιοσύνης», τόνισε ο Μεντβέντεφ σε ανάρτησή του στο Telegram.

Οι φιλορώσοι αυτονομιστές στο Ντονμπάς συζητούν για την ένταξή τους στη Ρωσία από το 2014.

Για να ενημερώνεστε πάντα πρώτοι!

Κάνε εγγραφή στο Newsletter μας και απόκτησε πρόσβαση στα νέα πριν από όλους τους άλλους.