Δήμαρχος Σεβεροντονέτσκ: «Η Ουκρανία έχει συγκεντρώσει επαρκείς δυνάμεις για να αποκρούσει τις επιθέσεις»

©EPA/ATEF SAFADI

Η Ουκρανία έχει συγκεντρώσει επαρκείς δυνάμεις για να αποκρούσει τις ρωσικές επιθέσεις στο Σεβεροντονέτσκ, δήλωσε ο δήμαρχος, Ολεξάντρ Στριούκ.

«(Εμείς) έχουμε επικεντρώσει επαρκείς δυνάμεις και πόρους εκεί για να αποτρέψουμε τις επιθέσεις στην πόλη», είπε ο Στριούκ.

Ο εκπρόσωπος του υπουργείου Άμυνας, Ολεξάντρ Μοτουζιάνικ, υποστήριξε ότι η Ρωσία ρίχνει πολλές στρατιωτικές δυνάμεις για να καταλάβει το Σεβεροντονέτσκ.

Η κατάσταση των ουκρανικών δυνάμεων στο Σεβεροντονέτσκ έχει επιδεινωθεί

Η κατάσταση των ουκρανικών δυνάμεων στο Σεβεροντονέτσκ έχει «επιδεινωθεί λίγο», ανακοίνωσε σήμερα ο κυβερνήτης της επαρχίας Λουχάνσκ, Σεργκίι Γκαϊντάι.

Σύμφωνα με τον ίδιο, η κατάσταση είναι πιο δύσκολη για τους Ουκρανούς, οι οποίοι, ωστόσο, καταφέρνουν να διατηρήσουν τις ιέσεις τους στο Σεβεροντονέσκ. Κατά τον ουκρανικό στρατό, οι δυνάμεις της χώρας ελέγχουν τη μισή περιοχή.

«Οι πιο σκληρές μάχες πραγματοποιούνται στο Σεβεροντονέτσκ. Αυτή τη στιγμή συντελούνται μάχες με ταχύτατο ρυθμό. Οι υπερασπιστές μας προχώρησαν σε αντεπίθεση για ένα συγκεκριμένο χρονικό διάστημα, απελευθέρωσαν σχεδόν την μισή πόλη. Αλλά τώρα η κατάσταση έχει επιδεινωθεί λίγο για εμάς και πάλι», είπε ο κυβερνήτης μιλώντας στην εθνική τηλεόραση.

Παράλληλα στην πόλη Μικολάιφ ακούγονταν σήμερα εκρήξεις, σύμφωνα με ανάρτηση στο Telegram του δημάρχου της, Ολεξάντρ Σένκεβιτς.

Για να ενημερώνεστε πάντα πρώτοι!

Κάνε εγγραφή στο Newsletter μας και απόκτησε πρόσβαση στα νέα πριν από όλους τους άλλους.