Δήμαρχος Νέας Υόρκης: Η οπλοκατοχή θα κάνει «Φαρ Ουέστ» την πόλη – «Απογοητευμένος» ο Μπάιντεν

©EUROKINISSI/POOL ΕΥΡΩΠΑΪΚΗ ΕΝΩΣΗ

Ο πρόεδρος των ΗΠΑ Τζο Μπάιντεν δήλωσε «βαθύτατα απογοητευμένος» από την Απόφαση του Ανωτάτου Δικαστηρίου να ακυρώσει τον νόμο που περιόριζε το δικαίωμα των πολιτών να φέρουν κρυμμένα όπλα σε δημόσιους χώρους στη Νέα Υόρκη.

Η απόφαση «είναι αντίθετη με τη λογική και το Σύνταγμα», υποστήριξε ο Μπάιντεν και κάλεσε «όλους τους Αμερικανούς (…) να ακουστεί η φωνή τους για την ασφάλεια των όπλων, καθώς διακυβεύονται ζωές».

Ο δήμαρχος της Νέας Υόρκης Έρικ Άνταμς εξέφρασε την ανησυχία του ότι η απόφαση θα πυροδοτήσει «ένα νέο κύμα βίας. Θα συνεργαστούμε για να περιορίσουμε τους κινδύνους που δημιουργεί αυτή η απόφαση επειδή δεν μπορούμε να επιτρέψουμε να μετατραπεί η Νέα Υόρκη σε Φαρ Ουέστ», ανέφερε.

Υπενθυμίζεται ότι το Ανώτατο Δικαστήριο των ΗΠΑ ακύρωσε έναν νόμο της Νέας Υόρκης που αφορούσε την οπλοκατοχή, επικυρώνοντας το δικαίωμα των πολιτών να κυκλοφορούν οπλισμένοι.

Η απόφαση αυτή έρχεται σε μια περίοδο που έχουν αυξηθεί οι ένοπλές επιθέσεις στις ΗΠΑ, μεταξύ των οποίων και μία σε δημοτικό σχολείο του Τέξας.

Το Ανώτατο Δικαστήριο έκρινε αντισυνταγματικό τον νόμο που ίσχυε από το 1913, ο οποίος απαγόρευε στους πολίτες να κυκλοφορούν, έχοντας επάνω τους κρυμμένο ένα όπλο.

Ο νόμος παραβιάζει το δικαίωμα των Αμερικανών στην οπλοκατοχή, σύμφωνα με το δικαστήριο, όπως αυτός ορίζεται από τη Δεύτερη Τροπολογία του Συντάγματος. Υπέρ της απόφασης ψήφισαν έξι συντηρητικοί δικαστές.

Για να ενημερώνεστε πάντα πρώτοι!

Κάνε εγγραφή στο Newsletter μας και απόκτησε πρόσβαση στα νέα πριν από όλους τους άλλους.