Διχασμός στον τουρκικό Τύπο για το μνημόνιο με Σουηδία και Φινλανδία

©EPA

«Διχασμένος» είναι ο τουρκικός Τύπος ως προς το Μνημόνιο μεταξύ Τουρκίας-Φινλανδίας-Σουηδίας για την ένταξη των δύο σκανδιναβικών χωρών στο ΝΑΤΟ.

Η Χουριέτ αναφέρει: «Τους τα είπε ένα ένα κατάμουτρα». Η Σαμπάχ γράφει: «Νίκη του Προέδρου Ερντογάν στη Μαδρίτη – Πήρε όλα όσα ήθελε – Για τα F16 ο Ερντογάν ο οποίος θα συναντηθεί με Μπάιντεν είπε: Μας καθυστερούν».

Υπέρ της συμφωνίας είναι η Τουρκιγέ που γράφει: «Συμφωνία στην τετραμερή σύνοδο – Με την αποφασιστική στάση του έθεσε για πρώτη φορά σε μια διεθνή συμφωνία ότι η FETO (γκιουλενιστές) είναι τρομοκράτες». Αντιθέτως, πιο σκεπτική είναι η Γενί Σαφάκ. «Όχι λόγια, αποτελέσματα θέλουμε – Θα συναντηθεί με Μπάιντεν», αναφέρει. «Ένα βήμα πίσω από τον Ερντογάν… – “Δεν μπορούν να μπουν όσο βρίσκομαι στην εξουσία”, είχε πει», σημειώνει το ODA TV.

Υπενθυμίζεται πως η Τουρκία συμφώνησε να άρει το βέτο για την ένταξη της Φινλανδίας και της Σουηδίας στο ΝΑΤΟ, όπως ανακοίνωσε ο Φινλανδός πρόεδρος Σαούλι Νιινίστο.

Σύμφωνα με τον Νιινίστο, η πρόοδος αυτή επιτεύχθηκε αφού οι τρεις χώρες υπέγραψαν ένα κοινό μνημόνιο συνεργασίας με το οποίο δεσμεύονται να στηρίξουν η μία την άλλη «απέναντι σε απειλές για την ασφάλειά τους».

Για να ενημερώνεστε πάντα πρώτοι!

Κάνε εγγραφή στο Newsletter μας και απόκτησε πρόσβαση στα νέα πριν από όλους τους άλλους.