Διαψεύδει τις φήμες για ασθένεια του Πούτιν ο Λαβρόφ

©EUROKINISSI/ΣΤΕΛΙΟΣ ΣΤΕΦΑΝΟΥ

Ο Ρώσος υπουργός Εξωτερικών, Σεργκέι Λαβρόφ, διέψευσε τις φήμερς ότι ο Πούτιν είναι άρρωστος.

«Δεν νομίζω ότι οι λογικοί άνθρωποι μπορούν να δουν σε αυτό το άτομο σημάδια κάποιας ασθένειας ή πάθησης» είπε ο Λαβρόφ στο κανάλι TF1, σχετικά με φήμες για την υγεία του Ρώσου προέδρου. «Μπορείτε να τον παρακολουθήσετε στις οθόνες, να διαβάσετε και να ακούσετε τις ομιλίες του», πρόσθεσε. «Το αφήνω στη συνείδηση εκείνων που διαδίδουν τέτοιες φήμες, παρά τις καθημερινές ευκαιρίες να αξιολογήσουν πώς φαίνεται ο καθένας», σχολίασε ο ίδιος.

Ο βραβευμένος με Όσκαρ σκηνοθέτης, Όλιβερ Στόουν, είχε από το 2015 μέχρι το 2017 την ευκαιρία να βρεθεί οοντά στον Πούτιν και να κάνει μια σειρά συνεντεύξεων.

«Ο Πούτιν υπέφερε από καρκίνο, αλλά το έχει ξεπεράσει», δήλωσε ο Στόουν μιλώντας στο podcast του Λεξ Φρίντμαν. Το περιοδικό New Lines έγραψε πως έχει στην κατοχή του ηχογράφηση ενός Ρώσου ολιγάρχη που ισχυρίζεται πως ο Πούτιν είναι «πολύ άρρωστος με καρκίνο του αίματος», αν και δεν προσδιορίστηκε ο τύπος του καρκίνου του αίματος.

«Οι διευθυντές της υπηρεσίας εσωτερικής ασφάλειας της Ρωσίας έλαβαν περαιτέρω οδηγίες να διαψεύσουν οποιεσδήποτε φήμες τυχόν κυκλοφορήσουν στις τοπικές μονάδες της FSB. Σύμφωνα με πηγή σε μια από τις περιφερειακές μονάδες που είδε το υπόμνημα, αυτή η άνευ προηγουμένου οδηγία είχε το αντίθετο αποτέλεσμα, με τους περισσότερους αξιωματικούς της FSB, ξαφνικά, να καταλήγουν να πιστέψουν ότι ο Πούτιν πάσχει πράγματι από μια σοβαρή ασθένεια», τονίζεται.

Για να ενημερώνεστε πάντα πρώτοι!

Κάνε εγγραφή στο Newsletter μας και απόκτησε πρόσβαση στα νέα πριν από όλους τους άλλους.