Διακόπηκαν οι ροές αερίου σε Ντονέτσκ και Λουχάνσκ

©ds_30 – Pixabay

Διακόπηκε ο ανεφοδιασμός του Ντονέτσκ και του Λουχάνσκ με φυσικό αέριο.

Πιο συγκεκριμένα, η διαχειρίστρια εταιρεία του συστήματος διανομής φυσικού αερίου της Ουκρανίας ανέφερε σήμερα ότι ο ανεφοδιασμός των ανατολικών επαρχιών του Ντονέτσκ και του Λουχάνσκ διακόπηκε επειδή ο κεντρικός αγωγός υπέστη ζημιές από τους ρωσικούς βομβαρδισμούς.

Η Ρωσία συνεχίζει να «πιέζει» την Ουκρανία στο Ντονμπάς

Η κατάσταση γίνεται «ολοένα πιο δύσκολη» για τους Ουκρανούς στο Ντονμπάς, όπου τα ρωσικά στρατεύματα βομβαρδίζουν το Σεβεροντονιέτσκ «24 ώρες το 24ωρο».

Η Μόσχα συνεχίζει να στέλνει στρατιώτες στο Ντονμπάς. Εκεί βρίσκονται, σύμφωνα με τον Σερχίι Χαϊντάι, περιφερειάρχη της Λουγκάνσκ, μονάδες που αποσύρθηκαν από το Χάρκοβο, τη Μαριούπολη, φιλορόσοι αυτονομιστές, τσεσενικά στρατεύματα και μονάδες από τη Σιβηρία

«Όλες οι ρωσικές δυνάμεις έχουν συγκεντρωθεί στις περιφέρειες Λουγκάνσκ και Ντανιέτσκ», υποστήριξε ο κ. Χαϊντάι μέσω Telegram. «Όλα έχουν συγκεντρωθεί εδώ», επέμεινε ο κυβερνήτης, σχετικά με τα όπλα..

Η πόλη Σεβεροντονιέτσκ βομβαρδίζεται από τα ρωσικά στρατεύματα «24 ώρες το 24ωρο», επέμεινε με σημείωσε ο κ. Χαϊντάι.

«Χρησιμοποιούν την τακτική της καμένης γης, καταστρέφουν εσκεμμένα την πόλη» πρόσθεσε.

Ο ουκρανικός στρατός ανακοίνωσε χθες ότι τουλάχιστον επτά άμαχοι σκοτώθηκαν και άλλοι οκτώ τραυματίστηκαν στους βομβαρδισμούς στην περιφέρεια Ντανιέτσκ.

Για να ενημερώνεστε πάντα πρώτοι!

Κάνε εγγραφή στο Newsletter μας και απόκτησε πρόσβαση στα νέα πριν από όλους τους άλλους.