Daily Mail: Προσπάθεια αποπομπής της Λιζ Τρας εντός της εβδομάδας

©EPA/NEIL HALL

Περίπου 100 μέλη των Τόρις θα κινήσουν διαδικασίες με σκοπό να αποπέμψουν τη Λιζ Τρας από τον θώκο της πρωθυπουργού της Βρετανίας εντός της εβδομάδας, αναφέρει ρεπορτάζ της Daily Mail.

Τα μέλη της Βουλής των Κοινοτήτων που ανήκουν στην κοινοβουλευτική ομάδα του Συντηρητικού Κόμματος φέρονται να ετοιμάζονται να επιδώσουν επιστολές με τις οποίες θα εκφράζουν τη δυσπιστία τους προς την Τρας στον Γκρέιαμ Μπρέιντι, τον επικεφαλής της επιτροπής των Τόρις για τις εσωκομματικές διαδικασίες για την ανάδειξη του ηγέτη της παράταξη.

Σύμφωνα με τις πηγές της εφημερίδας, οι βουλευτές θα καλέσουν τον κ. Μπρέιντι να πει στην κα. Τρας ότι «ο χρόνος της τέλειωσε» ή να αλλάξει τους κομματικούς κανόνες για να επιτραπεί άμεσα η διεξαγωγή διαδικασίας ψήφου εμπιστοσύνης στην ηγεσία.

Ο κ. Γκρέιαμ λέγεται πως εναντιώνεται στην πρωτοβουλία, σύμφωνα με το ρεπορτάζ.

Η νέα πρωθυπουργός μάχεται για την πολιτική της επιβίωση μετά την άτακτη εγκατάλειψη τμημάτων-κλειδιών του προγράμματός της. Η διαχείριση της οικονομίας κλιμάκωσε τη δυσαρέσκεια στο κόμμα της, που φέρεται να βρίσκεται πίσω από τους Εργατικούς σε δημοσκοπήσεις.

Για να ενημερώνεστε πάντα πρώτοι!

Κάνε εγγραφή στο Newsletter μας και απόκτησε πρόσβαση στα νέα πριν από όλους τους άλλους.