Daily Mail: Ο επικεφαλής του ΠΟΥ «πιστεύει ότι ο κορονοϊός διέρρευσε από κινεζικό εργαστήριο»

©jarmoluk – Pixabay

Βρετανικό δημοσίευμα μεταδίδει πως ο επικεφαλής του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας πιστεύει ότι η πανδημία του κορονοϊού ξεκίνησε από κινεζικό εργαστήριο.

Η επίσημη θέση του ΠΟΥ είναι πως «όλες οι υποθέσεις παραμένουν στο τραπέζι» σχετικά με την προέλευση του κορονοϊού. Κυβερνητική πηγή, πάντως, αναφέρει στη Daily Mail ότι ο Τέντρος Αντάνομ Γκεμπρεγέσους, επικεφαλής του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας είπε σε ανώτερο πολιτικό ότι η πιο πιθανή εξήγηση ήταν ένα ατύχημα σε εργαστήριο στη Γουχάν.

Ο Τέντρος ενημέρωσε τα κράτη – μέλη σχετικά με την πανδημία, αυτό τον μήνα, λέγοντας πως: «Δεν έχουμε ακόμη απαντήσεις για το από πού προήλθε ή πώς εισήλθε στον ανθρώπινο πληθυσμό». «Η κατανόηση της προέλευσης του ιού είναι πολύ σημαντική από επιστημονικής άποψης για την πρόληψη μελλοντικών επιδημιών και πανδημιών», συμπλήρωσε.

«Αλλά από ηθική άποψη, το οφείλουμε επίσης σε όλους εκείνους που υπέφεραν και πέθαναν, αλλά και στις οικογένειές τους. Όσο περισσότερο διαρκεί, τόσο πιο δύσκολο γίνεται. Πρέπει να επιταχύνουμε και να δράσουμε με την αίσθηση του επείγοντος. Όλες οι υποθέσεις πρέπει να παραμείνουν στο τραπέζι μέχρι να έχουμε στοιχεία που να μας επιτρέπουν να αποκλείσουμε ή να απορρίψουμε ορισμένες υποθέσεις», πρόσθεσε.

Για να ενημερώνεστε πάντα πρώτοι!

Κάνε εγγραφή στο Newsletter μας και απόκτησε πρόσβαση στα νέα πριν από όλους τους άλλους.