CNN Türk: «Ο Πούτιν δείχνει έτοιμος να συναντηθεί προσωπικά με τον Ζελένσκι»

©ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΠΑΠΑΜΗΤΣΟΣ/ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΥ/EUROKINISSI

Την ετοιμότητά του για απευθείας συνομιλίες με τον Βολοντίμιρ Ζελένσκι φέρεται να έχει εκφράσει ο Βλαντιμίρ Πούτιν, σύμφωνα με το CNN Turk.

Σύμφωνα με το τουρκικό μέσο, ο Πούτιν έκανε γνωστή την πιθανότητα συνάντησης με τον Ζελένσκι κατά τη διάρκεια συνομιλιών με τον Τούρκο πρόεδρο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν στο Σότσι.

Προηγουμένως, η θέση της ρωσικής πλευράς ήταν ότι οι δυο πρόεδροι θα έπρεπε να συναντηθούν όταν θα ήταν είχαν «προχωρήσει» οι διαπραγματεύσεις για μια πιθανή διευθέτησης της σύγκρουσης. Τώρα, ο Πούτιν «δείχνει έτοιμος να συναντηθεί προσωπικά με τον Ζελένσκι για να συζητήσει το περίγραμμα μιας ειρηνευτικής συμφωνίας» και στη συνέχεια θα το δώσει στους διπλωμάτες για να το επεξεργαστούν, αναφέρουν πηγές του CNN Turk.

Η στάση του Κρεμλίνου μοιάζει να αλλάζει, καθώς η προσπάθεια κατάκτησης του Ντονμπάς δείχνει να αποτυγχάνει και οι στρατιωτικές απώλειες της Ρωσίας αυξάνονται,

Ο Ρώσος υπουργός Εξωτερικών, Σεργκέι Λαβρόφ, χαρακτήρισε στις 20 Ιουλίου τις διαπραγματεύσεις με το Κίεβο ανούσιες, υποστηρίζοντας ότι οι Ουκρανοί αξιωματούχοι «δεν θα μπορέσουν ποτέ να διατυπώσουν κάποια πράγματα που αξίζουν σοβαρή προσοχή από σοβαρούς ανθρώπους».

Μια εβδομάδα αργότερα, ο Λαβρόφ σημείωσε Μόσχα «ποτέ δεν αρνήθηκε να διαπραγματευτεί» και πρόσθεσε ότι «οι όποιες εχθροπραξίες τελειώνουν στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων».

Για να ενημερώνεστε πάντα πρώτοι!

Κάνε εγγραφή στο Newsletter μας και απόκτησε πρόσβαση στα νέα πριν από όλους τους άλλους.