CNN: Κινήσεις ρωσικών πολεμικών πλοίων κοντά στις διαρροές των αγωγών Nord Stream

©PIXABAY – ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ

Ευρωπαίοι αξιωματούχοι ασφαλείας παρατήρησαν τη Δευτέρα και την Τρίτη πλοία του ρωσικού Πολεμικού Ναυτικού κοντά στις διαρροές στους αγωγούς Nord Stream.

Δεν είναι σαφές εάν τα πολεμικά πλοία είχαν κάποια σχέση με αυτές τις εκρήξεις, σύμφωνα με το CNN, αλλά είναι ένας από τους πολλούς παράγοντες που θα εξετάσουν οι ερευνητές.

Ρωσικά υποβρύχια παρατηρήθηκαν κοντά σε αυτές τις περιοχές την περασμένη εβδομάδα, δήλωσε ένας αξιωματούχος των μυστικών υπηρεσιών.

Τρεις αμερικανοί αξιωματούχοι δήλωσαν ότι οι ΗΠΑ δεν έχουν ακόμη ακριβή εξήγηση για το τι συνέβη, μέρες μετά τις εκρήξεις που φάνηκε να προκάλεσαν διαρροές.

Ρωσικά πλοία επιχειρούν τακτικά στην περιοχή, σύμφωνα με Δανό στρατιωτικό, ο οποίος τόνισε ότι η παρουσία των πλοίων δεν υποδηλώνει απαραίτητα ότι η Ρωσία προκάλεσε τη ζημιά. «Τους βλέπουμε κάθε εβδομάδα», ανέφερε ο Δανός στρατιωτικός. «Οι ρωσικές δραστηριότητες στη Βαλτική Θάλασσα έχουν αυξηθεί τα τελευταία χρόνια. Πολύ συχνά δοκιμάζουν αν τους αντιλαμβανόμαστε – τόσο στη θάλασσα όσο και στον αέρα».

Οι ρωσικές κινήσεις εξακολουθούν να δημιουργούν περαιτέρω υποψίες για τη Μόσχα. Το Κρεμλίνο αρνείται ότι έκπληξε τους αγωγούς. Ο εκπρόσωπος της ρωσικής προεδρίας Ντμίτρι Πεσκόφ χαρακτήρισε τον ισχυρισμό «προβλέψιμα ηλίθιο και παράλογο».

Για να ενημερώνεστε πάντα πρώτοι!

Κάνε εγγραφή στο Newsletter μας και απόκτησε πρόσβαση στα νέα πριν από όλους τους άλλους.