Μπορέλ: Καλεί τους Ευρωπαίους να αντέξουν απέναντι στις συνέπειες του πολέμου

©EUROKINISSI/ΕΥΡΩΠΑΪΚΗ ΕΝΩΣΗ

Ο Ζοζέπ Μπορέλ κάλεσε τους Ευρωπαίους να συνεχίσουν τις κυρώσεις κατά της Μόσχας και να αντέξουν απέναντι στην αύξηση των τιμών της ενέργειας και των τροφίμων.

«Είναι ένα τεστ αντοχής για τις κοινωνίες μας», σημείωσε στο τέλος της συνόδου των υπουργών Εξωτερικών της ΕΕ στις Βρυξέλλες. «Είμαι βέβαιος ότι ο Πούτιν υπολογίζει στην κούραση των δημοκρατιών. Είμαι βέβαιος ότι πιστεύει πως οι δημοκρατίες είναι αδύναμες. Οι ευρωπαϊκές κοινωνίες δεν έχουν το περιθώριο να κουραστούν», δήλωσε.

«Οι ευρωπαϊκές κοινωνίες και οι κυβερνήσεις των κρατών μελών της ΕΕ πρέπει να συνεχίσουν να υποστηρίζουν τις αποφάσεις που έχουν λάβει», δήλωσε ο Μπορέλ, αναφέροντας ότι οι κυρώσεις πρέπει να «συνεχίσουν να ασκούν πίεση στην οικονομία της Ρωσίας, γνωρίζοντας ότι δεν υπάρχει μαγική λύση».

«Πρέπει να το κάνουμε αυτό, ακριβώς όπως πρέπει να στηρίξουμε στρατιωτικά την Ουκρανία», δήλωσε

«Ασφαλώς υπάρχει αύξηση στις τιμές της ενέργειας και των διατροφικών προϊόντων. Αυτό είναι η άμεση συνέπεια του πολέμου», τόνισε. «Ευτυχώς δεν βομβαρδιστήκαμε, δεν αναγκαστήκαμε να φύγουμε από τα σπίτια μας. Όμως όλος ο κόσμος υφίσταται τις συνέπειες αυτού του πολέμου», πρόσθεσε.

Για να ενημερώνεστε πάντα πρώτοι!

Κάνε εγγραφή στο Newsletter μας και απόκτησε πρόσβαση στα νέα πριν από όλους τους άλλους.