Μπολσονάρου: «Ξέρω πώς μπορεί να τελειώσει ο πόλεμος Ουκρανίας-Ρωσίας»

©Jair Messias Bolsonaro-Facebook

Ο πρόεδρος της Βραζιλίας Ζαΐχ Μπολσονάρου δήλωσε πως γνωρίζει πως μπορεί να τελειώσει ο πόλεμος στην Ουκρανία.

Μεταξύ άλλων στις δηλώσεις του αναφέρει πως ξέρει πώς μπορεί να βρεθεί μια λύση για τον τερματισμό του πολέμου μεταξύ Ρωσίας και Ουκρανίας και ότι θα κάνει τις προτάσεις του στον Ουκρανό ομόλογό του Βολοντίμιρ Ζελένσκι.

Τηλεφωνική επικοινωνία πρόκειται να έχουν οι δυο άνδρες την επόμενη εβδομάδα. Ο Βραζιλιάνος πρόεδρος είπε σε δημοσιογράφους: «Θα του πω την άποψή μου, αυτό που σκέφτομαι. Τη λύση για αυτό. Ξέρω πώς μπορεί να βρεθεί. Αλλά δεν θα το πω σε κανέναν. Η λύση σε αυτήν την υπόθεση θα μοιάζει με το πώς τελείωσε ο πόλεμος της Αργεντινής με το Ηνωμένο Βασίλειο το 1982».

Ο Μπολσονάρου έχει μια προγραμματισμένη τηλεφωνική επικοινωνία με τον Ζελένσκι στις 18 Ιουλίου. Ο ίδιος τόνισε ότι ο Ουκρανός ηγέτης ήταν αυτός που ζήτησε την επικοινωνία και ότι ο Βραζιλιάνος πρόεδρος συμφώνησε αμέσως για αυτήν.

Λίγες ημέρες νωρίτερα η Βραζιλία ανέφερε ότι επιδιώκει να αγοράσει όσο περισσότερο ντίζελ μπορεί από τη Ρωσία, η οποία είναι επίσης ένας μεγάλος προμηθευτής λιπασμάτων στη Νότια Αμερική.

«Αυτός ο πόλεμος έχει προκαλέσει τεράστια αναστάτωση. Λιγότερο για τη Βραζιλία, πολύ περισσότερο για την Ευρώπη», είπε ο Μπολσονάρου.

Για να ενημερώνεστε πάντα πρώτοι!

Κάνε εγγραφή στο Newsletter μας και απόκτησε πρόσβαση στα νέα πριν από όλους τους άλλους.