BMF: Απο 210 ως 230 έδρες θα έχει η παράταξη Μακρόν

©POOL ΕΥΡΩΠΑΪΚΗ ΕΝΩΣΗ/EUROKINISSI

Σύμφωνα με νεότερες εκτιμήσεις του τηλεοπτικού σταθμού BFM, η προσκειμένη στον πρόεδρο Μακρόν παράταξη θα λάβει από 210 ως 230 έδρες.

Ο αριθμός των εδρών της αριστερής συμμαχίας του Ζαν-Λυκ Μελανσόν θα κινηθεί ανάμεσα στις 170 και τις 190 έδρες. Από 80 ως 95 έδρες κερδίζει το κόμμα της Λεπέν, ενώ οι Ρεπουμπλικάνοι ανάμεσα στις 58 και τις 65 έδρες.

Ο υπουργός Οικονομικών της Γαλλίας, Μπρουνό Λεμέρ, δήλωσε στο France 2 ότι τα αποτελέσματα των βουλευτικών εκλογών αποτελούν ένα «δημοκρατικό σοκ».

Ωστόσο, ο ίδιος θεωρεί αβάσιμο τον φόβο ότι η Γαλλία θα μείνει ακυβέρνητη, μετά τα σημερινά (19/6) αποτελέσματα.

Ο Λεμέρ σημείωσε ότι η παράταξη του Μακρόν παραμένει η μεγαλύτερη στο κοινοβούλιο. «Η κατάσταση είναι πρωτόγνωρη» τόνισε, ωστόσο. Η κυβέρνηση θα μπορούσε «να τα πάει καλύτερα» σε ό,τι αφορά την προστασία της αγοραστικής δύναμης, ισχυρίστηκε και τόνισε ότι «τώρα θα πρέπει να ενεργήσει γρηγορότερα».

Όλα θα εξαρτηθούν από «το αίσθημα ευθύνης» των άλλων πολιτικών παρατάξεων, υποστήριξε ο υπουργός. Τα θέματα της ασφάλειας, της Ευρώπης και της κλιματικής αλλαγής θα καθορίσουν ποιους θα προσεγγίσει η προεδρική παράταξη.

Για να ενημερώνεστε πάντα πρώτοι!

Κάνε εγγραφή στο Newsletter μας και απόκτησε πρόσβαση στα νέα πριν από όλους τους άλλους.