Μπέρμποκ: Κατηγορεί τη Ρωσία ότι χρησιμοποιεί την πείνα σαν πολεμικό όπλο

©Annalena Baerbock – Facebook

Η υπουργός Εξωτερικών της Γερμανίας, Αναλένα Μπέρμποκ, κατηγόρησε τη Ρωσία ότι χρησιμοποιεί την πείνα σαν όπλο πολέμου.

«Η Ρωσία διεξάγει αυτόν τον πόλεμο με ακόμα ένα φρικτό και αποτελεσματικό όπλο: την πείνα και τη στέρηση. Προχωρώντας στον αποκλεισμό ουκρανικών λιμανιών, καταστρέφοντας αποθηκευτικούς χώρους, δρόμους και σιδηροτροχιές, η Ρωσία εξαπέλυσε πόλεμο εναντίον των σιτηρών, προκαλεί παγκόσμια επισιτιστική κρίση», υποστήριξε η γερμανίδα ΥΠΕΞ κατά τη διάρκεια συνεδρίασης στα Ηνωμένα Έθνη.

«Το κάνει τη στιγμή που εκατομμύρια άνθρωποι ήδη απειλούνταν από λιμό, ειδικά στη Μέση Ανατολή και στην Αφρική, εξαιτίας των καταστροφικών συνεπειών της κλιματικής κρίσης, εξαιτίας της πανδημίας του νέου κορονοϊού, εξαιτίας των συρράξεων που μαίνονται στην περιοχή», πρόσθεσε.

Σύμφωνα με την ίδια, περίπου 20 τόνοι σιτηρών είναι εγκλωβισμένοι, με τη Ρωσία να μην επιτρέπει την εξαγωγή τους. Μεγάλο «κομμάτι» βρίσκεται στο λιμάνι της Οδησσού.

«Μέσα σε μόλις δύο χρόνια, ο αριθμός των ανθρώπων που αντιμετωπίζουν οξεία διατροφική ανασφάλεια διπλασιάστηκε, από τα 135 εκατομμύρια προτού ξεσπάσει η πανδημία στα 276 εκατομμύρια σήμερα», τόνισε από την πλευρά του ο Αντόνιο Γκουτέρες.

Για να ενημερώνεστε πάντα πρώτοι!

Κάνε εγγραφή στο Newsletter μας και απόκτησε πρόσβαση στα νέα πριν από όλους τους άλλους.