Μπέρμποκ: «Δεν γνωρίζουμε αν η Ουκρανία θα κερδίσει τον πόλεμο»

©Außenministerin Annalena Baerbock – Twitter

«Δεν γνωρίζουμε αν η Ουκρανία θα κερδίσει τον πόλεμο. Η πραγματικότητα είναι σκληρή», δήλωσε η υπουργός Εξωτερικών της Γερμανίας, Αναλένα Μπέρμποκ.

Η ίδια σημείωσε ότι η Γερμανία και οι εταίροι της «θα κάνουν τα πάντα προκειμένου η Ουκρανία να μπορεί να κερδίσει». Προειδοποίησε ακόμη για το ενδεχόμενο ο πόλεμος να συνεχιστεί και το 2023.

Η Ουκρανία «πολεμά εδώ και έξι μήνες για την ελευθερία της και για την ειρήνη, αλλά πολεμά και για την ευρωπαϊκή τάξη ειρήνης», τόνισε η Μπέρμποκ σε συνέντευξή της στο ZDF.

«Η ουκρανική Ημέρα Ανεξαρτησίας είναι “ένα κάλεσμα αφύπνισης” προκειμένου να αναθεωρήσουμε πώς μπορεί να στηριχθεί περαιτέρω η χώρα», πρόσθεσε η ίδια. Η Μπέρμποκ παραδέχθηκε ακόμη ότι στις σχέσεις του Βερολίνου με τις χώρες της Βαλτικής και της ανατολικής Ευρώπης «έχει γίνει μεγάλη ζημιά».

Η υπουργός Εξωτερικών της Γερμανίας ανέφερε εότι κανείς δεν είναι σε θέση να προβλέψει πόσο θα διαρκέσει πόλεμος. «Ευτυχώς το τρελό σχέδιο του Βλαντίμιρ Πούτιν μέχρι στιγμής έχει αποτύχει. Είχε στόχο να καταλάβει την Ουκρανία σε λίγες ημέρες και να ανατρέψει την κυβέρνηση Ζελένσκι», τόνισε η Μπέρμποκ.

«Ο πρόεδρος Πούτιν αποφάσισε να καταστρέψει τις ειρηνευτικές συνομιλίες και εδώ και έξι μήνες καταστρέφει μια αθώα χώρα», δήλωσε.

Για να ενημερώνεστε πάντα πρώτοι!

Κάνε εγγραφή στο Newsletter μας και απόκτησε πρόσβαση στα νέα πριν από όλους τους άλλους.