Μπεν Ουάλας: Υποστηρίζει την Τρας για την ηγεσία των Συντηρητικών

© EPA/NEIL HALL

Ο υπουργός Άμυνας της Βρετανίας, Μπεν Ουάλας, δήλωσε ότι υποστηρίζει τη Λιζ Τρας στην κούρσα για την διαδοχή του Μπόρις Τζόνσον.

Η Τρας είναι αυθεντική» και «μιλάει ευθέως» και θα μπορεί να κάνει τη δουλειά από την πρώτη ημέρα, δήλωσε ο Ουάλας.

«Ήμουν μαζί της σε υπουργικά συμβούλια, διμερείς συναντήσεις και διεθνείς συνόδους κορυφής. Πατάει στα πόδια της. Πάνω από όλα, μιλάει ευθέως και εννοεί αυτό που λέει», έγραψε ο Ουάλας στην εφημερίδα Times.

Η επικρατούσα αντίληψη στη Βρετανία είναι πως η Λιζ Τρας θα γίνει η επόμενη πρωθυπουργός της Βρετανίας.Σύμφωνα με αρκετά στελέχη του κόμματος, ο βασικός λόγος για την επικράτηση της Τρας αφορά το «μαχαίρωμα» του Ρίσι Σούνακ στον Μπόρις Τζόνσον.

Η πλειονότητα των μελών του Συντηρητικού Κόμματος θέλουν ο επόμενος ηγέτης τους να φέρει οικονομική σταθερότητα. Το αποτέλεσμα θα γίνει γνωστό στις 5 Σεπτεμβρίου.

Σύμφωνα με τις δημοσκοπήσεις, η Τρας έχει ξεκάθαρο προβάδισμα 24 ποσοστιαίων μονάδων έναντι του 42χρονου Σούνακ.

«Ήταν από τους λίγους που δεν κόλλησαν το μαχαίρι στον Μπόρις και νομίζω ότι αυτό μετράει στην κρίση κι άλλων», λέει για την Λιζ Τρας ο Πολ Ντόναχι από το Σάντερλαντ, ο οποίος είχε στηρίξει άλλον υποψήφιο στις πρώτες ψηφοφορίες.

«Νομίζω πως θα είναι περισσότερο μια ψήφος κατά του Ρίσι, κάτι που είναι λυπηρό», λέει για τον Σούνακ ένα άλλο μέλος των Συντηρητικών, ο Άντονι Μούλεν.

Για να ενημερώνεστε πάντα πρώτοι!

Κάνε εγγραφή στο Newsletter μας και απόκτησε πρόσβαση στα νέα πριν από όλους τους άλλους.