Μπάιντεν: Υπέγραψε εκτελεστικό διάταγμα για τις αμβλώσεις

©EUROKINISSI/POOL ΕΥΡΩΠΑΪΚΗ ΕΝΩΣΗ

Ο πρόεδρος των ΗΠΑ, Τζο Μπάιντεν, προέτρεψε τις γυναίκες να ψηφίσουν στις ενδιάμεσες εκλογές τονίζοντας ότι ο γρηγορότερος τρόπος για να ανατραπεί η απόφαση του Ανωτάτου Δικαστηρίου για την άμβλωση είναι να υπάρξει ισχυρή πλειοψηφία των Δημοκρατικών στο Κογκρέσο.

«Αυτός είναι ο ταχύτερος διαθέσιμος δρόμος», είπε. «Ελπίζω και πιστεύω ότι οι γυναίκες θα προσέλθουν μαζικά (στις εκλογές) για να ανακτήσουν τα δικαιώματα που τους αφαίρεσε το Δικαστήριο», πρόσθεσε.

Δεν μπορούμε να επιτρέψουμε σε ένα Ανώτατο Δικαστήριο «εκτός ελέγχου» να περιορίζει τις ελευθερίες, εξήγησε ο Μπάιντεν. Ο ίδιος υπέγραψε ένα εκτελεστικό διάταγμα, περιορισμένης εμβέλειας, για να περιορίσει τις επιπτώσεις από την απόφαση του Ανωτάτου Δικαστηρίου που ανέτρεψε τη νομολογία «Ρόου κατά Ουέιντ» του 1973 για τις αμβλώσεις.

Ο Αμερικανός πρόεδρος θα δώσει εντολή στο υπουργείο Υγείας και Ανθρώπινων Υπηρεσιών να αναλάβει δράση για να προστατευθεί η πρόσβαση των γυναικών στη «φαρμακευτική διακοπή κύησης», η οποία έχει εγκριθεί από τον Οργανισμό Τροφίμων και Φαρμάκων (FDA).

Επίσης διασφαλίζει ότι οι γυναίκες έχουν πρόσβαση σε επείγουσα ιατρική περίθαλψη και μέσα αντισύλληψης.

Για να ενημερώνεστε πάντα πρώτοι!

Κάνε εγγραφή στο Newsletter μας και απόκτησε πρόσβαση στα νέα πριν από όλους τους άλλους.