Μπάιντεν σε Μητσοτάκη: Βρισκόμαστε στην καλύτερη στιγμή των σχέσεων Ελλάδας-ΗΠΑ

©ΑΠΕ-ΜΠΕ

Λίγη ώρα μετά την άφιξη του Κυριάκου Μητσοτάκη στο Λευκό Οίκο, ακολούθησε μια σύντομη συνομιλία του Έλληνα πρωθυπουργού με τον Τζο Μπάιντεν μπροστά στις κάμερες.

«Είναι χαρά μας που σας έχουμε εδώ. Τα δημοκρατικά ιδεώδη τα οποία όλοι μοιραζόμαστε μας ενέπνευσαν και για αιώνες ενδυναμώθηκαν… Η ρωσική επιθετικότητα στην Ουκρανία αποτελεί απειλή στην Ουκρανία. Σας ευχαριστώ θερμά για την ηγεσία σας. Θα μιλήσουμε για τον πόλεμο στην Ουκρανία, την ενέργεια, την ασφάλεια, την κλιματική αλλαγή. Ήσασταν ένας πολύ καλός φίλος», είπε ο Τζο Μπάιντεν απευθυνόμενος στον Κυριάκο Μητσοτάκη. «Βρισκόμαστε στην καλύτερη στιγμή μας», τόνισε.

Στο πολύ υψηλό επίπεδο των σχέσεων των δύο χωρών εστίασε ο πρωθυπουργός. «Ήμασταν πάντα μαζί στην σωστή πλευρά της ιστορίας» είπε ο κ. Μητσοτάκης

«Είναι ιδιαίτερο προνόμιο μου να γιορτάζω τα 201 έτη από την Ελληνική Επανάσταση. Ελλάδα και ΗΠΑ αντιμετωπίζουμε αλληλέγγυοι τον πόλεμο στην Ουκρανία. Νομίζω ότι μπορούμε να έχουμε κοινή θέση», τόνισε ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

Το πρόγραμμα του πρωθυπουργού:

Στις 22:30 ώρα Ελλάδας ο Πρωθυπουργός θα συναντηθεί με τον Πρόεδρο των Ηνωμένων Πολιτειών Joe Biden, στον Λευκό Οίκο.

Στις 00:00 ώρα Ελλάδας ο Κυριάκος Μητσοτάκης θα παρακαθήσει σε δεξίωση που παρατίθεται προς τιμήν του στον Λευκό Οίκο από τον Πρόεδρο των ΗΠΑ.

Την Τρίτη 17 Μαΐου, στις 16:40 ώρα Ελλάδας, ο Πρωθυπουργός θα επισκεφθεί το Κογκρέσο, όπου θα έχει συνάντηση με την Πρόεδρο της Βουλής των Αντιπροσώπων, Nancy Pelosi.

Στις 18:00 ώρα Ελλάδας ο Κυριάκος Μητσοτάκης θα απευθύνει ομιλία στην Κοινή Σύνοδο της Γερουσίας και της Βουλής των Αντιπροσώπων.

Στη συνέχεια ο Πρωθυπουργός θα έχει συνάντηση με την Αντιπρόεδρο των ΗΠΑ, Kamala Harris.

Στις 19:00 ώρα Ελλάδας ο Κυριάκος Μητσοτάκης θα παρακαθήσει σε δεξίωση που παραθέτει προς τιμήν του η Πρόεδρος της Βουλής των Αντιπροσώπων.

Στις 2:10 ώρα Ελλάδας ο κ. Μητσοτάκης θα παρακαθήσει σε δείπνο με εκπροσώπους ελληνοαμερικανικών οργανώσεων.

Για να ενημερώνεστε πάντα πρώτοι!

Κάνε εγγραφή στο Newsletter μας και απόκτησε πρόσβαση στα νέα πριν από όλους τους άλλους.