Μπάιντεν για κυκλώνα Ίαν: «Ίσως ο φονικότερος στην ιστορία της Φλόριντα»

©EPA

Ο κυκλώνας Ίαν ενδέχεται να προκάλεσε «μεγάλες απώλειες» στη Φλόριντα, τόνισε ο αμερικανός πρόεδρος, Τζο Μπάιντεν.

«Θα μπορούσε να είναι ο φονικότερος κυκλώνας στην ιστορία της Φλόριντα», είπε ο Μπάιντεν, επισκεπτόμενος την έδρα της FEMA, της ομοσπονδιακής υπηρεσίας αντιμετώπισης φυσικών καταστροφών. «Οι αριθμοί (…) δεν είναι ακόμη ξεκάθαροι, όμως λαμβάνουμε τις πρώτες πληροφορίες που κάνουν λόγο για ανθρώπινες απώλειες, οι οποίες μπορεί να είναι μεγάλες», πρόσθεσε ο Αμερικανός πρόεδρος για τον κυκλώνα.

Ο Μπάιντεν υποσχέθηκε ότι θα πάει στη Φλόριντα «όταν το επιτρέψουν οι συνθήκες», για να ευχαριστήσει αυτοπροσώπως όσους ενεπλάκησαν στις επιχειρήσεις διάσωσης και ανοικοδόμησης.

Ο Δημοκρατικός πρόεδρος απάντησε και σε μια ερώτηση για τις συνομιλίες που είχε με τον Ρεπουμπλικάνο κυβερνήτη της Φλόριντα, Ρον ΝτεΣάντις. «Το θέμα είναι να σώσουμε ζωές και κατοικίες, αυτό είναι το θέμα. (…) Του μίλησα τέσσερις-πέντε φορές και αυτό δεν έχει καμία σχέση με τις διαφωνίες μας σε άλλα ζητήματα», τόνισε.

Ο Μπάιντεν υποσχέθηκε ότι θα διαθέσει όλους τους αναγκαίους ομοσπονδιακούς πόρους για τη Φλόριντα. «Θα την ανοικοδομήσουμε σε συνεργασία με την Πολιτεία και τις τοπικές αρχές», υπογράμμισε.

Για να ενημερώνεστε πάντα πρώτοι!

Κάνε εγγραφή στο Newsletter μας και απόκτησε πρόσβαση στα νέα πριν από όλους τους άλλους.