Μπάιντεν για αμβλώσεις: Εξετάζει αν μπορεί να κηρύξει κατάσταση έκτακτης δημόσιας ανάγκης

©ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΠΑΠΑΜΗΤΣΟΣ/ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΥ/EUROKINISSI

Ο πρόεδρος των ΗΠΑ, Τζο Μπάιντεν, δήλωσε σήμερα ότι ζήτησε από την κυβέρνησή του να εξετάσει εάν μπορεί να κηρύξει έκτακτη ανάγκη δημόσιας υγείας που σχετίζεται με τις αμβλώσεις.

Υπενθυμίζεται πως ο Μπάιντεν την Παρασκευή υπέγραψε ένα εκτελεστικό διάταγμα για τη διευκόλυνση της πρόσβασης σε υπηρεσίες τερματισμού εγκυμοσύνης.

Ο Μπάιντεν σημείωσε ότι ζήτησε από το προσωπικό του να εξετάσει «αν έχω την εξουσία» και ποιες θα είναι οι συνέπειες. «Συνέχισε να διαδηλώνετε. Συνεχίστε να λέτε την άποψή σας. Είναι εξαιρετικά σημαντικό», είπε. «Μπορούμε να κάνουμε πολλά πράγματα για να διευκολύνουμε τα δικαιώματα των γυναικών».

Υπενθυμίζεται πως το Ανώτατο Δικαστήριο των ΗΠΑ ανέτρεψε τη συνταγματική απόφαση Roe εναντίον Wade του 1973, κρίνοντας ότι δεν υπάρχει ομοσπονδιακό συνταγματικό δικαίωμα για άμβλωση. H απόφαση του Ανωτάτου Δικαστηρίου θα αλλάξει το τοπίο όσον αφορά την υγεία εκατομμυρίων γυναικών στην Αμερική. Η απόφαση αφαιρεί το δικαίωμα των γυναικών να αποφασίζουν για την διακοπή της κύησης.

Για να ενημερώνεστε πάντα πρώτοι!

Κάνε εγγραφή στο Newsletter μας και απόκτησε πρόσβαση στα νέα πριν από όλους τους άλλους.