Μπάιντεν: Έκκληση να περιοριστούν οι πωλήσεις τουφεκιών εφόδου

©ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΠΑΠΑΜΗΤΣΟΣ/ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΥ/EUROKINISSI

Έκκληση να περιοριστούν οι πωλήσεις τουφεκιών εφόδου απηύθυνε ο Τζο Μπάιντεν.

«Πόσα ακόμη μακελειά είμαστε διατεθειμένοι να αποδεχθούμε;», τόνισε ο Αμερικανός πρόεδρος στο διάγγελμά του. «Φτάνουν πια» οι ένοπλες επιθέσεις, σημείωσε.

Ο Μπάιντεν κάλεσε να απαγορευθεί η πώληση ημιαυτόματων τουφεκιών εφόδου, καθώς και των γεμιστήρων μεγάλης χωρητικότητας. Παράλληλα, τόνισε πως θα πρέπει να υπάρχει αυστηρότερος έλεγχος των επίδοξων αγοραστών όπλων.

«Εδώ και είκοσι χρόνια, έχουν σκοτωθεί από πυροβόλα όπλα περισσότεροι μαθητές από ό,τι αστυνομικοί και στρατιωτικοί σε ώρα καθήκοντος μαζί. Σκεφτείτε το», δήλωσε ο Μπάιντεν. «Η δεύτερη τροπολογία» του αμερικανικού Συντάγματος, που εγγυάται το δικαίωμα της οπλοκατοχής, δεν είναι«απόλυτη», υπογράμμισε.

«Υποστηρίζω την προσπάθεια (…) μικρής ομάδας Ρεπουμπλικάνων και Δημοκρατικών γερουσιαστών που ψάχνουν να βρουν έναν δρόμο, αλλά, Θεέ μου, το γεγονός ότι η πλειοψηφία των Ρεπουμπλικάνων γερουσιαστών δεν θέλει καμία από τις προτάσεις αυτές να συζητηθεί καν, πόσο μάλλον να τεθεί σε ψηφοφορία, αυτό το βρίσκω απαράδεκτο», τόνισε.

Υπενθυμίζεται πως τρεις άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους στην Άιοβα, σε χώρο στάθμευσης εκκλησίας, σύμφωνα με τις τοπικές αρχές.

Πιο συγκεκριμένα, ένας άνδρας σκότωσε δύο γυναίκες με το όπλο στον χώρο στάθμευσης εκκλησίας στην πολιτεία Άιοβα, προτού αυτοκτονήσει, σύμφωνα με την αστυνομία, σε μια ακόμη ένοπλη επίθεση στις ΗΠΑ.

Για να ενημερώνεστε πάντα πρώτοι!

Κάνε εγγραφή στο Newsletter μας και απόκτησε πρόσβαση στα νέα πριν από όλους τους άλλους.