Αξιωματούχοι της ΕΚΤ στηρίζουν το χρονοδιάγραμμα της Λαγκάρντ για την αύξηση των επιτοκίων

©POOL ΕΥΡΩΠΑΪΚΗ ΕΝΩΣΗ/EUROKINISSI

Υπέρ του σχεδίου αύξησης των επιτοκίων της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας, που παρουσίασε η Κριστίν Λαγκάρντ, τάσσονται μέλη του Δ.Σ. της ΕΚΤ.

Η Λαγκάρντ τόνισε ότι το επιτόκιο αποδοχής καταθέσεων θα πρέπει να αρχίσει να αυξάνεται από τον Ιούλιο και θα μπορούσε να γίνει μηδενικό στο τέλος Σεπτεμβρίου. Παράλληλα, προβλέπεται να αυξηθεί στη συνέχεια μεταξύ του 1% και του 2%.

Ο Ολλανδός κεντρικός τραπεζίτης, Κλάας Κνοτ δήλωσε ότι στηρίζει πλήρως το σχέδιο αυτό. Αντίστοιχη είναι και η στάση που επέλεξε ο Φιλανδός ομόλογός του, Ολι Ρεν. «Συμφωνώ πλήρως, στηρίζω πλήρως οτιδήποτε αναφέρεται στο blog, θεωρώ ότι χαράσσει ωραία την πορεία της πολιτικής», είπε ο Κνοτ στο Παγκόσμιο Οικονομικό Φόρουμ του Νταβός.

Χθες, οι κεντρικοί τραπεζίτες της Αυστρίας και της Λετονίας υπονόησαν ότι δεν υπάρχει συμφωνία για αύξηση κατά 25 μ.β. Ο Φάμπιο Πανέτα είχε μία κάπως διαφορετική άποψη, υποστηρίζοντας ότι η ομαλοποίηση της νομισματικής πολιτικής δεν πρέπει να εξισωθεί με την αύξηση των επιτοκίων σε ένα ουδέτερο επίπεδο.

Για να ενημερώνεστε πάντα πρώτοι!

Κάνε εγγραφή στο Newsletter μας και απόκτησε πρόσβαση στα νέα πριν από όλους τους άλλους.