Αρμενία και Αζερμπαϊτζάν συμφώνησαν για συζητήσεις για το Ναγκόρνο Καραμπάχ

©Nikol Pashinyan – Twitter

Αρμενία και Αζερμπαϊτζάν συμφώνησαν Κυριακή «να προχωρήσουν τις συζητήσεις» για μια ειρηνευτική συμφωνία σχετικά με το Ναγκόρνο Καραμπάχ.

Ο Αρμένιος πρωθυπουργός Νικόλ Πασινιάν και ο πρόεδρος του Αζερμπαϊτζάν Ιλχάν Αλίγεφ είχαν «ειλικρινείς και παραγωγικές» συνομιλίες, δήλωσε ο Σαρλ Μισέλ.

«Οι ηγέτες συμφώνησαν να προχωρήσουν τις συνομιλίες για μια μελλοντική ειρηνευτική συμφωνία η οποία θα αφορά τις διακρατικές σχέσεις μεταξύ Αρμενίας και Αζερμπαϊτζάν», πρόσθεσε ο Μισέλ΄.

Οι συνομιλίες θα ξεκινήσουν «τις επόμενες εβδομάδες». Ο ίδιος υπογράμμισε στους δύο ηγέτες τη σημασία να λάβουν υπόψη τους «τα δικαιώματα και την ασφάλεια του αρμένικου πληθυσμού στο Καραμπάχ». Παράλληλα θα υπάρξουν επιτροπές για τον καθορισμό των συνόρων.

Ο Αρμένιος πρωθυπουργός όμως εξακολουθεί να βρίσκεται υπό πίεση στη χώρα του, καθώς η αντιπολίτευση τον κατηγορεί για την ήττα στον πόλεμο του 2020. Μία ακόμη συνάντηση μεταξύ του Αλίγεφ και του Πασινιάν είναι προγραμματισμένη για τον Ιούλιο ή τον Αύγουστο, σημείωσε ο Μισέλ.

Για να ενημερώνεστε πάντα πρώτοι!

Κάνε εγγραφή στο Newsletter μας και απόκτησε πρόσβαση στα νέα πριν από όλους τους άλλους.