Αρχηγός βρετανικού στρατού: «Να ετοιμαστούμε να πολεμήσουμε και πάλι στην Ευρώπη»

©Kevin Schmid – Unsplash

Ο Βρετανικός στρατός πρέπει να προετοιμαστεί «για να πολεμήσει ξανά στην Ευρώπη», προειδοποίησε ο νέος αρχηγός του στρατού της Βρετανίας.

Ο στρατηγός Σερ Πάτρικ Σάντερς τοποθετήθηκε, σύμφωνα με το skynews, για τις προκλήσεις που αντιμετωπίζει η Δύση μετά την εισβολή της Ρωσίας στην Ουκρανία.

«Η εισβολή της Ρωσίας στην Ουκρανία υπογραμμίζει τον βασικό μας στόχο. Να προστατεύσουμε το Ηνωμένο Βασίλειο με το να είμαστε έτοιμοι να πολεμήσουμε και να κερδίσουμε πολέμους στη στεριά», είπε.

«Υπάρχει πλέον μια διακαής επιτακτική ανάγκη να δημιουργηθεί ένας στρατός ικανός να πολεμήσει μαζί με τους συμμάχους μας και να νικήσει τη Ρωσία στη μάχη», τόνισε και πρόσθεσε πως «είμαστε η γενιά που πρέπει να προετοιμάσει τον Στρατό για να πολεμήσει ξανά στην Ευρώπη».

Είναι ο πρώτος Αρχηγός του Γενικού Επιτελείου από το 1941 που ανέλαβε τη διοίκηση του Στρατού «στη σκιά ενός χερσαίου πολέμου στην Ευρώπη στον οποίο εμπλέκεται μια ηπειρωτική δύναμη».

Υπενθυμίζεται πως ο Μπόρις Τζόνσον πρότεινε την έναρξη προγράμματος Ουκρανών στρατιωτών στον Βολοντίμιρ Ζελένσκι.

Η πρώταση έγινε σε συνάντηση που είχαν οι δύο άνδρες την Παρασκευή. Προβλέπει τη δυνατότητα εκπαίδευσης έως και 10.000 στρατιωτών κάθε 120 ημέρες.

Ο Τζόνσον έκανε ταξίδι-έκπληξη στο Κίεβο και δήλωσε ότι σκοπός της σημερινής επίσκεψης είναι να στείλει «ένα απλό και ξεκάθαρο μήνυμα προς τον ουκρανικό λαό: το Ηνωμένο Βασίλειο είναι στο πλευρό σας και θα είμαστε στο πλευρό σας μέχρι την τελική σας επικράτηση».

Οι δύο ηγέτες συζήτησαν για τα οπλικά συστήματα και την οικονομική ενίσχυση της Ουκρανίας, καθώς και για την επιβολή επιπλέον κυρώσεων σε βάρος της Ρωσίας.

«Πολλές ημέρες αυτού του πολέμου έδειξαν ότι η υποστήριξη της Μεγάλης Βρετανίας προς την Ουκρανία είναι ακλόνητη και αποφασιστική. Χαίρομαι που βλέπω τον σπουδαίο φίλο της χώρας μας, Μπόρις Τζόνσον, ξανά στο Κίεβο», δήλωσε ο Ζελένσκι.

Για να ενημερώνεστε πάντα πρώτοι!

Κάνε εγγραφή στο Newsletter μας και απόκτησε πρόσβαση στα νέα πριν από όλους τους άλλους.