Απειλές Καλίν για τα νησιά: Θα υπάρξουν συνέπειες

©Facebook-İbrahim KALIN

Νέες απειλές για τα νησιά εξαπέλυσε η Άγκυρα, επαναλαμβάνοντας τους ισχυρισμούς περί στρατιωτικοποίσης από την ελληνική πλευρά.

Την σκυτάλη πήρε ο εκπρόσωπος της τουρκικής προεδρίας Ιμπραήμ Καλίν. Μιλώντας στο τηλεοπτικό δίκτυο A Haber δήλωσε: «Ήμασταν πάντα υπέρ του διαλόγου και των καλών σχέσεων.

Ήταν η ελληνική πλευρά που οδήγησε σε αποτυχία τις διαπραγματεύσεις. Η επικοινωνία με δανεική δύναμη είναι στρατηγικό λάθος.

Η αποστολή στρατιωτικού εξοπλισμού στα νησιά είναι αντίθετη με τις συνθήκες. Προειδοποιούμε την Ελλάδα, εάν το κάνετε αυτό, θα υπάρξουν συνέπειες.

Δεν υπάρχει καμία πιθανότητα να αποκτήσει την ισχύ από μόνη της. Μπορεί να το κάνει αυτό μόνο βασιζόμενη στο λόμπι είτε στην ΕΕ είτε στις ΗΠΑ».

Υπενθυμίζεται πως χθες (17/10), ο εκπρόσωπος του κόμματος του Ερντογάν, Ομέρ Τσελίκ, δήλωσε πως: «Η στρατιωτικοποίηση  των αποστρατιωτικοποιημένων νησιών είναι αντίθετος με τις συνθήκες. Εδώ, η Ελλάδα παραβιάζει τις συνθήκες.

Κάποιοι πηγαίνουν και κάνουν μπάρμπεκιου σε εκείνα τα νησιά. Κάνοντας κάτι άλλο, κάνει δηλώσεις κατά της Τουρκίας. Παιδικές συμπεριφορές. Αλλά από την άλλη πλευρά, η ελληνική αντιπολίτευση λέει ότι ‘έχετε μετατρέψει ολόκληρη την Ελλάδα σε στρατιωτική βάση των άλλων κρατών’. Επισήμως, είναι σαν να ήρθε η κυβέρνηση Μητσοτάκη να ‘ιδιωτικοποιήσει’ την Ελλάδα. Μιλάει συνέχεια σαν νομάρχης άλλων χωρών. Και ο αρχηγός ΓΕΕΘΑ της Ελλάδας μιλάει σαν επαρχιακός επίτροπος αυτών των χωρών».

Για να ενημερώνεστε πάντα πρώτοι!

Κάνε εγγραφή στο Newsletter μας και απόκτησε πρόσβαση στα νέα πριν από όλους τους άλλους.