Ανοδική κίνηση στην Wall Street παρά τον πληθωρισμό

©Pexels – Pixabay

Να δώσουν συνέχεια στην ανοδική αντίδραση επιχειρούν οι δείκτες της αμερικανικής αγοράς, μετά τα νέα στοιχεία για τον πληθωρισμό στις ΗΠΑ.

Ο δείκτης Dow Jones κινείται πλέον με άνοδο 0,76% στις 32.450 μονάδες, ο S&P 500 ενισχύεται κατά 0,7% , όπως και ο Nasdaq που βρίσκεται στο + 0,2%.

Όπως σημειώνει ο επικεφαλής χρηματοοικονομικός αναλυτής της Bankrate, Γκρεγκ ΜακΜπράιντ, «ο ρυθμός της αύξησης των τιμών μετριάστηκε, αλλά όχι τόσο όσο αναμενόταν».

Μπάιντεν: «Απαράδεκτα υψηλός ο πληθωρισμός»

Ο Τζο Μπάιντεν τοποθετήθηκε, μέσω ανάρτησης στο Twitter, σχετικά με τον πληθωρισμό στις Ηνωμένες Πολιτείες.

«Αν και είναι ενθαρρυντικό να βλέπουμε ότι ο ετήσιος πληθωρισμός μετριάστηκε τον Απρίλιο, εξακολουθεί να παραμένει γεγονός πως είναι απαράδεκτα υψηλός και η μείωσή του αποτελεί την κορυφαία οικονομική μου προτεραιότητα» είπε ο πρόεδρος των ΗΠΑ.

«Το σχέδιό μου θα μειώσει το κόστος, ενώ το μόνο σχέδιο των Ρεπουμπλικάνων του Κογκρέσου είναι να αυξήσουν τους φόρους στις οικογένειες», τόνισε.

Υπενθυμίζεται πως πληθωρισμός στις ΗΠΑ αυξήθηκε κατά 0,3% τον τελευταίο μήνα και κατά 8,3%, σε ετήσια βάση, σύμφωνα με τα στοιχεία που ανακοίνωσε το αμερικανικό Υπουργείο Εργασίας.

Για να ενημερώνεστε πάντα πρώτοι!

Κάνε εγγραφή στο Newsletter μας και απόκτησε πρόσβαση στα νέα πριν από όλους τους άλλους.