Αναταράξεις στο εσωτερικό της Ρωσίας: Διαδηλώσεις και μαζική φυγή από τη χώρα

© Ekho Kavkaza/ Nexta

Αναταράξεις στο εσωτερικό της Ρωσίας προκάλεσε η απόφαση του Βλαντιμίρ Πούτιν για μερική επιστράτευση. Οι Ρώσοι πολίτες προσπαθούν να αποφύγουν με κάθε τρόπο την επιστράτευση.

Το ουκρανικό δίκτυο Nexta ανήρτησε χθες το βράδυ φωτογραφίες και βίντεο που φέρεται να δείχνουν νεαρούς να προσπαθούν να διασχίσουν τα σύνορα με τη Γεωργία.

Περισσότεροι απο 1300 άνθρωποι συνελήφθησαν σε ολόκληρη τη Ρωσία, καθώς οι αρχές κατήστειλαν τις αντιπολεμικές διαδηλώσεις σε 20 πόλεις της χώρας, σύμφωνα με την ανεξάρτητη ομάδα παρακολούθησης OVD-Info την Τετάρτη.

Οπως αναφέρει η OVD-Info, διαδηλώσεις πραγματοποιήθηκαν σε 38 πόλεις της Ρωσίας. Πρόκειται για τις μεγαλύτερες κινητοποιήσεις στη χώρα έπειτα από την έναρξη της ρωσικής εισβολής στην Ουκρανία στις 24 Φεβρουαρίου.

Η κυκλοφορία των οχημάτων που φτάνουν στα ανατολικά σύνορα της Φινλανδίας με τη Ρωσία αυξήθηκε κατά τη διάρκεια της νύχτας, ανακοίνωσε νωρίς σήμερα το πρωί η φινλανδική συνοριοφυλακή, προσθέτοντας ωστόσο ότι η κατάσταση είναι υπό έλεγχο.

Η Φινλανδία παρακολουθεί στενά την κατάσταση στη γειτονική Ρωσία μετά την κήρυξη από τον Ρώσο πρόεδρο Βλαντίμιρ Πούτιν μερικής επιστράτευσης εφέδρων, δήλωσε χθες, Πέμπτη, ο υπουργός Άμυνας της χώρας Άντι Καϊκόνεν.

Ωστόσο χθες ο αριθμός των ανθρώπων που διέρχονταν από τα σύνορα ήταν χαμηλότερος από αυτόν του σαββατοκύριακου, διευκρίνισε ο επικεφαλής διεθνών υποθέσεων της φινλανδικής συνοριοφυλακής Μάτι Πιτκανιίτι.

Συνολικά 4.824 Ρώσοι έφτασαν στην Φινλανδία μέσω των ανατολικών συνόρων χθες, σημειώνοντας αύξηση από τους 3.133 που ήταν πριν από μια εβδομάδα.

Για να ενημερώνεστε πάντα πρώτοι!

Κάνε εγγραφή στο Newsletter μας και απόκτησε πρόσβαση στα νέα πριν από όλους τους άλλους.