Ακάρ: «Προσκάλεσα τον Παναγιωτόπουλο στην Τουρκία» – «Τα νησιά πρέπει να αποστρατιωτικοποιηθούν»

©EPA

Μηνύματα προς την Ελλάδα θέλησε να στείλει ο υπουργός Άμυνας της Τουρκίας, Χουλουσί Ακάρ, σε δηλώσεις του κατά τη διάρκεια στρατιωτικής άσκησης στο Πολατλί.

Ο Ακάρ είπε: «Δεν θα επιτρέψουμε κανένα τετελεσμένο γεγονός. Θα προστατεύσουμε τα δικαιώματά μας. Δεν είμαστε εισβολείς. Σεβόμαστε τα σύνορα και τα δικαιώματα κυριαρχίας όλων των γειτόνων μας».

«Στις Βρυξέλλες κάλεσα τον Παναγιωτόπουλο μαζί με τη σύζυγό του στην Τουρκία. Για να φυσήξει και να δημιουργηθεί ένας θετικός αέρας, αλλά υπάρχουν κάποιοι που νιώθουν άβολα», πρόσθεσε.

«Στρατιωτικοποιήσατε τα νησιά παρόλο που στο 12ο και 14ο άρθρο των Συμφωνιών της Λωζάνης και των Παρισίων αναφέρουν ξεκάθαρα ότι αυτά τα νησιά δεν μπορούν να στρατιωτικοποιηθούν. Μας έχετε βάλει να αντιμετωπίζουμε το παράδοξο με τα 6 μίλια χωρικών υδάτων και 10 μίλια εναέριου χώρου.

Παρόλα αυτά λέμε να κάτσουμε να μιλήσουμε. Άλλοι μιλούν για την Ελλάδα. Λέμε να κάτσουμε να μιλήσουν μεταξύ μας. Τα νησιά πρέπει να αποστρατιωτικοποιηθούν στο πλαίσιο των συνθηκών. Αυτό είναι εντελώς αντίθετο με τις συνθήκες.

Επιπλέον, πρέπει να φανεί ότι οι προσπάθειες εξοπλισμού της Ελλάδας στην ηπειρωτική ή στα νησιά είναι μια μάταιη προσπάθεια και η μεγαλύτερη ζημιά είναι για την ευημερία του ελληνικού λαού», συμπλήρωσε.

Για να ενημερώνεστε πάντα πρώτοι!

Κάνε εγγραφή στο Newsletter μας και απόκτησε πρόσβαση στα νέα πριν από όλους τους άλλους.