Ακάρ: «Πέταξε» με τουρκικό μαχητικό πάνω από το Αιγαίο [vids]

©T.C. Millî Savunma Bakanlığı – Twitter

Δεν αρκέστηκε στις εμπρηστικές δηλώσεις κατά της Ελλάδας ο Χουλουσί Ακάρ.

Φορώντας φόρμα πτήσης, ο τούρκος υπουργός Άμυνας πέταξε με τουρκικό μαχητικό πάνω από το Αιγαίο και απηύθυνε μήνυμα μέσω ασυρμάτου.

«Ο Χουλουσί Ακάρ χαιρέτησε το Μνημείο των Μαρτύρων του Τσανάκκαλε, και απηύθυνε μήνυμα μέσω ασυρμάτου: “Θα προσπαθήσουμε να είμαστε αντάξιοι όλων των μαρτύρων μας, ιδιαίτερα των μαρτύρων μας που κείτονται στο Τσανάκκαλε, και θα συνεχίσουμε τον αγώνα μας με το πνεύμα του Τσανάκκαλε”», αναφέρει το υπουργείο Άμυνας της Τουρκίας στο Twitter.

Η Haberler αναφέρει πως «ενώ η ένταση με την Ελλάδα συνεχιζόταν στο Αιγαίο, ο υπουργός Εθνικής Άμυνας Χουλουσί Ακάρ πέταξε με το F-16 στο πλαίσιο της έναρξης του νέου έτους πτητικής εκπαίδευσης της Διοίκησης της Πολεμικής Αεροπορίας».

Φορώντας τον απαραίτητο εξοπλισμό, ο Ακάρ μπήκε στο πιλοτήριο του F-16. Μετά τους ελέγχους, ο Τούρκος υπουργός Άμυνας μετείχε στην «πανηγυρική» πτήση που σήμανε την έναρξη του Έτους Πτητικής Εκπαίδευσης 2022-2023, προσθέτει.

Νωρίτερα, ο Ακάρ σημείωσε πως το ΝΑΤΟ θα πρέπει να δει τις ενέργειες και τη ρητορική της Ελλάδας, που δεν συνάδουν με τη φιλία ή το συμμαχικό πνεύμα. Τόνισε πως η Άγκυρα παρακολουθεί στενά τις ενέργειες της Ελλάδας, που, κατά τον ίδιο, παραβιάζουν το διεθνές Δίκαιο.

Για να ενημερώνεστε πάντα πρώτοι!

Κάνε εγγραφή στο Newsletter μας και απόκτησε πρόσβαση στα νέα πριν από όλους τους άλλους.