Άγκυρα: Το Ελσίνκι δεν λαμβάνει σοβαρά τις ανησυχίες της Τουρκίας

©WiR_Pixs – Pixabay

Η Φινλανδία πρέπει να σταματήσει «να προστατεύει» τρομοκρατική οργάνωση αν θέλει η Άγκυρα να την δεχθεί στο NATO, δηλώνει σήμερα εκπρόσωπος του Τούρκου προέδρου Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν.

«Το πρόβλημα δεν είναι ότι η Φινλανδία δεν καταλαβαίνει την Τουρκία. Η Φινλανδία αρνείται να λάβει σοβαρά υπόψη της τις ανησυχίες της Τουρκίας για την ασφάλεια», τόνισε ο διευθυντής επικοινωνίας του Τούρκου προέδρου, ο Φαχρετίν Αλτούν, στην Helsingin Sanomat.

Η Τουρκία είναι αντίθετη ως προς την είσοδο της Σουηδίας και της Φινλανδίας στη συμμαχία, με την αιτιολογία ότι υποθάλπουν πρόσωπα που συνδέονται με το Εργατικό Κόμμα του Κουρδιστάν (PKK), που θεωρείται τρομοκρατική οργάνωση στην Άγκυρα.

O Σύμβουλος εξωτερικής πολιτικής του Ερντογάν, Ιμπραήμ Καλίν κάλεσε τις δύο σκανδιναβικές χώρες να «λάβουν συγκεκριμένα μέτρα όσον αφορά τις τρομοκρατικές οργανώσεις που απειλούν την εθνική ασφάλεια της Τουρκίας».

«Εν τέλει η κυβέρνηση της Φινλανδίας θα πρέπει να αποφασίσει ποιο είναι πιο σημαντικό, η ένταξη στο NATO ή η προστασία των οργανώσεων αυτού του είδους», σημείωσε ο Αλτούν.

Για να ενημερώνεστε πάντα πρώτοι!

Κάνε εγγραφή στο Newsletter μας και απόκτησε πρόσβαση στα νέα πριν από όλους τους άλλους.