Αυτονομιστές: Η επίθεση στη Σεβεροντονιέτσκ διαρκεί πολύ

©Duszkolandia – Pixabay

Τα ρωσικά στρατεύματα έχουν κυριεύσει μέρος του Σεβεροντονιέτσκ, με την επιχείρηση να διαρκεί περισσότερο από ό,τι ήλπιζαν, δήλωσε ηγέτης των φιλορώσων αυτονομιστών.

Οι Ρώσοι έχουν μετατρέψει μεγάλα κομμάτια της πόλης Σεβεροντονιέτσκ σε συντρίμμια, με τις ουκρανικές άμυνες καθυστερούν την προέλασή τους.

«Μπορούμε να πούμε ήδη ότι το ένα τρίτο της Σεβεροντονιέτσκ είναι πλέον υπό τον έλεγχό μας», δήλωσε στο TASS ο Λεονίντ Πάσετσνικ, ηγέτης της Λαϊκής Δημοκρατίας της Λουγκάνσκ. «Tα ρωσικά στρατεύματα δεν προελαύνουν τόσο γρήγορα όσο ήθελαν», συνέχισε. «Θέλουμε πάνω απ’ όλα να διατηρήσουμε την υποδομή της πόλης» όρθια, πρόσθεσε.

Δύο άμαχοι σκοτώθηκαν και πέντε τραυματίστηκαν χθες από τους βομβαρδισμούς στο Σεβεροντονιέτσκ, όπως δήλωσε ο κυβερνήτης της Σέρχιι Γκαϊντάι.

Σύμφωνα με τον Γκαϊντάι, ρωσικά στρατεύματα επιτίθενται στην πόλη με κάθε είδους όπλα, έχοντας εισέλθει σε νοτιοανατολικές και βορειοανατολικές περιοχές της Σεβεροντονέτσκ. «Δυστυχώς έχουμε απογοητευτικά νέα, ο εχθρός κινείται προς στην πόλη», τόνισε ο ίδιος.

«Περίπου το 90% των κτιρίων είναι κατεστραμμένο. Πάνω από τα δύο τρίτα των κατοικιών της πόλης έχουν καταστραφεί ολοσχερώς. Δεν υπάρχουν τηλεπικοινωνίες», δήλωσε ο πρόεδρος της Ουκρανίας Βολοντίμιρ Ζελένσκι».

Για να ενημερώνεστε πάντα πρώτοι!

Κάνε εγγραφή στο Newsletter μας και απόκτησε πρόσβαση στα νέα πριν από όλους τους άλλους.