35 βουλευτές με επιστολή στον Μπάιντεν ζητούν να μην δώσει F-16 στην Τουρκία

©EUROKINISSI / Γ.Τ. ΓΕΕΘΑ

Την αντίθεσή τους στο ενδεχόμενο πώλησης F-16 στην Τουρκία εκφράζουν 35 Αμερικανοί βουλευτές με επιστολή που αποστέλλουν στον Τζο Μπάιντεν.

«Ζητήσαμε σθεναρά την απόρριψη αυτής της πώλησης γιατί θα ανταμείψει τον πρόεδρο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν για την αγνόηση των δεσμεύσεων της Τουρκίας ως συμμάχου προς τις Ηνωμένες Πολιτείες και το ΝΑΤΟ και για τις τεράστιες παραβιάσεις των ανθρωπίνων δικαιωμάτων που το καθεστώς του συνεχίζει να διαπράττει στο εσωτερικό και στο εξωτερικό», αναφέρουν για τα F-16.

«Η χρήση ανησυχητικών τακτικών από τον Ερντογάν που αντιτίθενται στο κοινό καλό της συμμαχίας του ΝΑΤΟ δεν πρέπει να αποτελεί έκπληξη», προσθέτουν.

Γίνεται ειδική αναφορά στην τακτική της Τουρκίας να χρησιμοποιεί την στρατιωτική της ισχύ προκειμένου να αποσταροποιήσει «την Ανατολική Μεσόγειο, τη Μέση Ανατολή, τον Νότιο Καύκασο και τη Βόρεια Αφρική».

Κάνουν ειδική αναφορά στην Κύπρο, ενώ για τη χρήση των αμερικανικών όπλων αναφέρουν πως «έχουν επίσης χρησιμοποιηθεί επανειλημμένα για να παραβιάσουν το κυρίαρχο έδαφος συμμάχων και εταίρων του ΝΑΤΟ όπως η Ελλάδα και η Κύπρος. Αυτές δεν είναι σχεδόν οι ενέργειες ενός αφοσιωμένου συμμάχου στις Ηνωμένες Πολιτείες και την Ευρώπη».

Για να ενημερώνεστε πάντα πρώτοι!

Κάνε εγγραφή στο Newsletter μας και απόκτησε πρόσβαση στα νέα πριν από όλους τους άλλους.