2 νεκροί και 10 τραυματίες από πυροβολισμούς σε κλαμπ στο Οσλο (βίντεο)

© diegoparra/ Pixabay

Δύο άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους και δέκα τραυματίστηκαν από πυροβολισμούς σε νυχτερινό κέντρο στο Οσλο, ανακοίνωσε η νορβηγική αστυνομία.

Σύμφωνα με τα ΜΜΕ της χώρας, η ένοπλη επίθεση έλαβε χώρα στη «London Pub», ένα δημοφιλές γκέι μπαρ σε κεντρικό σημείο του Οσλο.

«Είδα έναν άνδρα να μπαίνει κρατώντας μια τσάντα. Έβγαλε ένα όπλο και άρχισε να πυροβολεί», ανέφερε ο Όλαφ Ρόνενμπεργκ, δημοσιογράφος της δημόσιας τηλεόρασης NRK, ο οποίος ήταν αυτόπτης μάρτυρας.

«Ήμουν έξω από το London Pub όταν συνέβη. Αντιλήφθηκα έναν πυροβολισμό και χτυπήθηκα από θραύσματα γυαλιού. Ακολούθησαν περισσότεροι πυροβολισμοί, οπότε βρήκα καταφύγιο στο εσωτερικό και προσπάθησα να τραβήξω κι άλλα άτομα μαζί μου», ανέλαβε κάποιος άλλος που βρίσκονταν στο σημείο.

Η νορβηγική αστυνομία γνωστοποίησε ότι συνέλαβε έναν ύποπτο για την επίθεση στις 2 τα ξημερώματα, αλλά παραμένει ακόμη αδιευκρίνιστο το κίνητρο της επίθεσης.

Σήμερα στο Όσλο έχει προγραμματιστεί να πραγματοποιηθεί το ετήσιο Pride από τη ΛΟΑΤΚΙ κοινότητα της νορβηγικής πρωτεύουσας.

Για να ενημερώνεστε πάντα πρώτοι!

Κάνε εγγραφή στο Newsletter μας και απόκτησε πρόσβαση στα νέα πριν από όλους τους άλλους.