178 άνθρωποι με το ονοματεπώνυμο «Χιρόκαζου Τανάκα» συκεντρώθηκαν σε μια αίθουσα κερδίζοντας το βραβείο Γκίνες

©Andy Vermaut – Twitter

178 καλεσμένοι σε πάρτι στο Τόκιο ονομάζονταν όλοι Χιρόκαζου Τανάκα και συγκεντρώθηκαν για να καταρρίψουν το ρεκόρ που κατείχαν μέχρι τότε οι 164 με το ονοματεπώνυμο «Μάρθα Στιούαρτ».

Από τον 3χρονο Χιρόκαζου Τανάκα μέχρι τον 80χρονο Χιρόκαζου Τανάκα, όλοι φορούσαν το ίδιο μπλουζάκι με το όνομά τους και κάθισαν σε ένα κατάμεστο θέατρο για 5 λεπτά. Τότε, ένας αξιωματούχος της επιτροπής των βραβείων Γκίνες επισημοποίησε το νέο ρεκόρ.

«Δεν θα περίμενα ποτέ να καταρρίψουμε ένα τόσο γελοίο ρεκόρ», είπε ο διοργανωτής αυτής της συγκέντρωσης.

Σε καθέναν τους δόθηκε ένα ψευδώνυμο εμπνευσμένο από τα χόμπι, το επάγγελμα ή το αγαπημένο τους φαγητό.

Το παγκόσμιο ρεκόρ για τη «μεγαλύτερη συγκέντρωση ανθρώπων με το ίδιο ονοματεπώνυμο» κατείχαν προηγουμένως οι 164 Μάρθα Στιούαρτ.

Το εγχείρημα που οδήγησε στο σημερινό (29/10) ρεκόρ ξεκίνησε το 1994, όταν ο διοργανωτής άκουσε στις ειδήσεις για ένα παιδί-θαύμα του μπέιζμπολ, τον Χιρόκαζου Τανάκα, και ένιωσε την «τεράστια χαρά» να μοιράζεται το όνομα.

Δύο φορές, η απόπειρα για την κατάρριψη του ρεκόρ απέτυχε. Ο 179ος Χιρόκαζου Τανάκα «mini-van» θα ήταν εκεί, αλλά πέθανε από Covid-19 πέρυσι, είπε ο πατέρας τουστο Γαλλικό Πρακτορείο. «Ήταν πάντα έτοιμος για τις εκδηλώσεις που διοργάνωσε αυτή η ομάδα», λέει, «θα ήταν πολύ χαρούμενος σήμερα».

Για να ενημερώνεστε πάντα πρώτοι!

Κάνε εγγραφή στο Newsletter μας και απόκτησε πρόσβαση στα νέα πριν από όλους τους άλλους.