Διεκόπη για τη Δευτέρα η δίκη Παπαγγελόπουλου – Τουλουπάκη

©ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣ/EUROKINISSI

Το Ειδικό Δικαστήριο περί ευθύνης υπουργών, στο οποίο δικάζονται ο Δημήτρης Παπαγγελόπουλος και η Ελένη Τουλουπάκη, διέκοψε για το μεσημέρι (3μ.μ.) της Δευτέρας (26/9).

Το λόγο θα λάβει η εισαγγελέας της έδρας, Όλγα Σμυρλή, για το ζήτημα εάν μπορεί η κυρία Τσατάνη να παρασταθεί ως πολιτική αγωγή.

Η μεθεπόμενη συνεδρίαση του δικαστηρίου ορίστηκε για την Πέμπτη, 29 Σεπτεμβρίου 2022 (1,30 μ.μ.), όπου και θα αρχίσει η κατάθεση των πρώτων μαρτύρων.

Ο κατάλογος των 13 μαρτύρων ξεκινάει με τον πρώην υπουργό Υγείας, Ανδρέα Λοβέρδο. Ακόμη, μάρτυρες θα είναι η βουλευτής του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ, Εύη Χριστοφιλοπούλου και ακολουθούν η εισαγγελέας Εφετών, Γεωργία Τσατανή, η πρώην εισαγγελέας Διαφθοράς, Ελένη Ράικου, ο πρώην εισαγγελέας Οικονομικού Εγκλήματος, Παναγιώτης Αθανασίου, ο πρώην υπουργός Δικαιοσύνης, Σταύρος Κοντονής, η πρώην εισαγγελέας του Αρείου Πάγου, Ξένη Δημητρίου, ο πρώην αρμόδιος για την εποπτεία και τον συντονισμό του έργου των Εισαγγελέων Εγκλημάτων Διαφθοράς, αντεισαγγελέας του Αρείου Πάγου Δημήτριος Παπαγεωργίου, ο τότε προϊστάμενος της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Αθηνών, Ηλίας Ζαγοραίος και οι δύο πρώην επίκουροι εισαγγελείς Διαφθοράς (εισαγγελείς Πρωτοδικών) Χρήστος Ντζούρας και Στέλιος Μανώλης, συνεργάτες το επίμαχο διάστημα της κυρίας Τουλουπάκη, ο πρώην υπουργός Υγείας, Ανδρέας Ξανθός και ο εκδότης και δημοσιογράφος, Κώστας Βαξεβάνης.

Για να ενημερώνεστε πάντα πρώτοι!

Κάνε εγγραφή στο Newsletter μας και απόκτησε πρόσβαση στα νέα πριν από όλους τους άλλους.