Διευθυντής Αστεροσκοπείου: Είχαμε προειδοποιήσει για την κακοκαιρία, έπρεπε να είχε ειδοποιηθεί ο πληθυσμός

©ΣΤΕΦΑΝΟΣ ΡΑΠΑΝΗΣ / EUROKINISSI

Ο μετεωρολόγος και διευθυντής του Αστεροσκοπείου Αθηνών Κώστας Λαγουβάρδος, τοποθετήθηκε για την κακοκαιρία που έπληξε την Κρήτη και είχε ως αποτέλεσμα το θάνατο δύο ανθρώπων.

Ο μετεωρολόγος, μιλώντας στο ΚΡΗΤΗ TV ανέφερε πως οι ειδικοί είχαν προειδοποιήσει για την κακοκαιρία. «Είχαμε προειδοποιήσει για την κακοκαιρία» ανέφερε χαρακτηριστικά. «Έπρεπε να υπάρχει άμεση προειδοποίηση του πληθυσμού», τονίζει ο ίδιος, λέγοντας πως από την πλευρά τους υπήρχε άριστη πρόγνωση.

«Η πρόγνωση καιρού δεν είναι πάντα ακριβής, στην περίπτωση όμως των καταστροφικών βροχοπτώσεων του Σαββάτου στην Κρήτη, η πρόγνωση ήταν εξαιρετικά επιτυχής», επισημαίνει ο Κώστας Λαγουβάρδος.

Ερωτηθείς αναφορικά με το λόγο όπου δεν υπήρξε άμεση ενημέρωση των πολιτών από το 112 ο μετεωρολόγος σημείωσε: «Εμείς οι μετεωρολόγοι δίνουμε αυτές τις ειδοποιήσεις αλλά δεν φτάνουν εκεί που πρέπει». Η έλλειψη συνεργασίας και επικοινωνίας μεταξύ όλων των φορέων που εμπλέκονται στη μελέτη και πρόγνωση των έντονων καιρικών φαινομένων δημιουργεί προβλήματα στην πρόληψη και στην έγκυρη προειδοποίηση του πληθυσμού», κατέληξε.

Δείτε αναλυτικά όσα ανέφερε:

Για να ενημερώνεστε πάντα πρώτοι!

Κάνε εγγραφή στο Newsletter μας και απόκτησε πρόσβαση στα νέα πριν από όλους τους άλλους.