«Δεν τηρήθηκε τίποτα από το πρωτόκολλο», λέει ο αδερφός του 43χρονου που πέθανε από ιατρικό λάθος στη Θεσσαλονίκη

© EUROKINISSI/ΔΗΜΗΤΡΟΠΟΥΛΟΣ ΣΩΤΗΡΗΣ

«Αν του έπαιρναν οξυγόνο ή αν έκαναν έναν έλεγχο με στηθοσκόπιο θα καταλάβαιναν ότι ο άνθρωπος πεθαίνει. Δεν τηρήθηκε τίποτα από το πρωτόκολλο και κατέληξε», υποστήριξε σε δηλώσεις του στο ThessToday ο Ανδρέας Καμπάκας, αδελφός του 43χρονου που πέθανε από ιατρικό λάθος στο νοσοκομείο «Παπανικολάου» της Θεσσαλονίκης.

Δήλωσε επίσης σοκαρισμένος, καθώς δεν μπορεί να πιστέψει ότι νωρίτερα συνομιλούσαν για έναν απλό πόνο στο πόδι και λίγες ώρες μετά έμαθε ότι ο 43χρονος άφησε την τελευταία του πνοή στην καρέκλα του «Παπανικολάου». «Δεν τηρήθηκε τίποτα από το πρωτόκολλο και κατέληξε», πρόσθεσε.

Ο 43χρονος άφησε την τελευταία του πνοή στο νοσοκομείο περίπου 1,5 ώρα αφότου γιατρός του είπε ότι δεν έχει κάτι σοβαρό και μπορεί να φύγει.

Σύμφωνα με πληροφορίες του ThessToday, το βράδυ της 1ης Απριλίου ο άνδρας αισθάνθηκε πόνο στο πόδι ενώ βρίσκονταν στο σπίτι του και κάλεσε το ΕΚΑΒ ώστε να διακομιστεί στο «Παπανικολάου». Αφού τον εξέτασε χειρούργος του νοσοκομείο, του γνωστοποιήθηκε ότι δεν είχε τίποτα σοβαρό και μπορούσε να φύγει.

Ο άνδρας φέρεται να αντέδρασε, καθώς εξακολουθούσε να μη νιώθει καλά και προκλήθηκε ένταση με το ιατρικό προσωπικό. Αρνήθηκε να αποχωρήσει και επέλεξε να καθίσει στα Επείγοντα του νοσοκομείου, όπου περίπου μιάμιση ώρα αργότερα κατέληξε. Μάλιστα, η σορός του εντοπίστηκε ώρες αργότερα, στις 11:00, όταν άλλαξε η βάρδια.

Ο τεχνικός σύμβουλος της οικογένειας Δημήτρης Γαλεντέρης, από την άλλη, εκτίμησε ότι ο 43χρονος θα βρίσκονταν ακόμη εν ζωή αν είχαν γίνει όλες οι απαραίτητες εξετάσεις. «Από τα ευρήματα της νεκροψίας έχουμε υπό διερεύνηση το σενάριο πνευμονικής εμβολής, δηλαδή θρόμβος ο οποίος ξεκίνησε από τα κάτω άκρα και έφτασε στους πνεύμονες και απέφραξε την αιμάτωσή τους», ανέφερε στο ThessToday.

«Δεν είναι ακόμη σίγουρο, καθώς βρισκόμαστε εν αναμονή των αποτελεσμάτων από τις τοξικολογικές – ιστοπαθολογικές εξετάσεις που θα μας δώσουν απαντήσεις στα αίτια του θανάτου», πρόσθεσε, τονίζοντας παράλληλα ότι η σύνταξη ιατρικού φακέλου αναμένεται να ολοκληρωθεί μέσα στους επόμενους πέντε μήνες.

Ο νομικός σύμβουλος της οικογένειας, Θεόδωρος Μανώλης σε δηλώσεις του στο ThessToday.gr ανέφερε ότι σε περίπτωση που διαπιστωθεί ανθρωποκτονία από αμέλεια οι συγγενείς του θύματος θα υποβάλλουν μήνυση κατά παντός υπευθύνου.

Φωτωγραφία αρχείου

Για να ενημερώνεστε πάντα πρώτοι!

Κάνε εγγραφή στο Newsletter μας και απόκτησε πρόσβαση στα νέα πριν από όλους τους άλλους.