Δεύτερη νίκη Ολυμπιακού επί του ΠΑΟ, αγκαλιά με τον τίτλο

BASKET LEAGUE 2021-2022 / PLAY OFF / 2ος ΤΕΛΙΚΟΣ / ΟΣΦΠ – ΠΑΟ (ΑΝΤΩΝΗΣ ΝΙΚΟΛΟΠΟΥΛΟΣ / EUROKINISSI)

Ο Ολυμπιακός πήρε τη δεύτερη νίκη απέναντι στον Παναθηναϊκό, κερδίζοντας στο ΟΑΚΑ με 78-72 και πλέον προηγείται με 2-0 νίκες στους τελικούς της Basketleague, έχοντας την ευκαιρία να κατακτήσει το πρωτάθλημα την Παρασκευή στο ΣΕΦ και να επιστρέψει στην κορυφή, ολοκληρώνοντας τη σεζόν με νταμπλ. Ο Παναθηναϊκός έκανε εμφατικό πρώτο ημίχρονο προηγούμενος με 14 πόντους διαφορά, όμως ο Ολυμπιακός μπήκε φορτσάτος στο δεύτερο μέρος και με ένα επιμέρους 23-2, έφερε το παιχνίδι στα μέτρα του.

Το παιχνίδι ξεκίνησε με τον Ολυμπιακό να επιχειρεί από την περιφέρεια και τον Παναθηναϊκό να φέρνει την μπάλα μέσα στη ρακέτα, με στόχο να φορτώσει με φάουλ τους ερυθρόλευκους. Με 3 στα 3 τρίποντα, οι ερυθρόλευκοι πήραν προβάδισμα με 9-8, μπαίνοντας στο τελευταίο 5λεπτο του αγώνα, όμως Παπαγιάννης και Παπαπέτρου «χτύπησαν» κάτω από την ρακέτα, απόντος του Φαλ, δίνοντας για πρώτη φορά προβάδισμα στον ΠΑΟ με 3 πόντους διαφορά, 12-9. Όμως ο Ολυμπιακός με Βεζένκοφ και τρίποντο του Σλούκα επέστρεψε στο προβάδισμα, με 17-14. Το πρώτο δεκάλεπτο ολοκληρώθηκε με ένα εκπληκτικό τρίποντο του Νέντοβιτς, πίσω από το κέντρο του γηπέδου, με τον Παναθηναϊκό να προηγείται με 21-20.

Στο δεύτερο δεκάλεπτο ο Παναθηναϊκός μπήκε πιο δυναμικά, επωφελήθηκε αντιαθλητικού του Λαρεντζάκη, για να πάρει προβάδισμα με 29-22, όμως ένα γκολ-φάουλ του Σλούκα «ψαλίδισε» την διαφορά στους 4 πόντους, με τον Παναθηναϊκό να έχει σε εκείνο το σημείο του αγώνα, 6 λεπτά πριν να ολοκληρωθεί το ημίχρονο, 16 πόντους μέσα από την ρακέτα έναντι μόλις 2 του Ολυμπιακού. Με τον Παπαπέτρου οι πράσινοι άνοιξαν την διαφορά στους 8 πόντους (33-25), 5 λεπτά πριν από το τέλος του δεκαλέπτου. Με τον Παπαπέτρου να πετυχαίνει τρίποντο, ο Παναθηναϊκός πήγε για πρώτη φορά στο +11 (38-27), 3’30’’ πριν από το ημίχρονο, ενώ ανέβασε και άλλο την διαφορά, με προσωπική του προσπάθεια, στο +14 (46-32), σκορ με το οποίο ολοκληρώθηκε το ημίχρονο.

Το δεύτερο ημίχρονο ξεκίνησε με τον Ολυμπιακό να κάνει την αντεπίθεσή του με ένα σερί 19-2, με μπροστάρη τον Ντόρσεϊ, κάνοντας την ανατροπή για το προβάδισμα με +2 (48-50) στα πρώτα 4 λεπτά του δεύτερου ημιχρόνου. Μάλιστα το σερί συνεχίστηκε στο 23-2, για το 55-48 υπέρ του Ολυμπιακού. Στο ίδιο μοτίβο πήγε το υπόλοιπο του δεκαλέπτου, με τους ερυθρόλευκους να το ολοκληρώνουν προηγούμενοι με 61-56.

Με την έναρξη του 4ου δεκαλέπτου και με 5 πόντους του Βεζένκοφ (δίποντο και τρίποντο), ο Ολυμπιακός πήγε για πρώτη φορά στο +10 (56-66). Ο Παναθηναϊκός προσπάθησε με Νέντοβιτς να αντιδράσει, όμως οι ερυθρόλευκοι είχαν τον έλεγχο, διατήρησαν διαφορά ασφαλείας μέχρι τέλους και πήραν την δεύτερη νίκη τους.

Τα δεκάλεπτα: 21-20, 46-32, 56-61, 72-78

Για να ενημερώνεστε πάντα πρώτοι!

Κάνε εγγραφή στο Newsletter μας και απόκτησε πρόσβαση στα νέα πριν από όλους τους άλλους.