Χρυσούλα Ζαχαροπούλου: Η Ελληνίδα υφυπουργός του Μακρόν κατηγορείται για βιασμό

© European Parliament Multimedia Centre

Η Γαλλική Δικαιοσύνη ξεκινά τη διεξαγωγή έρευνας για δύο μηνύσεις  κατά τη Χρυσούλας Ζαχαροπούλου – Ελληνίδας υφυπουργού του Μακρόν – για βιασμό, ανακοίνωσε νωρίτερα σήμερα η Εισαγγελία του Παρισιού.

Σύμφωνα με δημοσίευμα του περιοδικού Marianne, που αποκάλυψε το θέμα, οι πράξεις που της προσάπτονται διαπράχθηκαν – σύμφωνα με τις καταγγελίες – στο πλαίσιο της άσκησης του επαγγέλματος της ως γυναικολόγου, την εποχή που ακόμη το εξασκούσε.

Οι δύο Γαλλίδες που προχώρησαν στις μηνύσεις – η μία τον Μάιο και η άλλη τον Ιούνιο – κατήγγειλαν τη Χρυσούλα Ζαχαροπούλου για «βιασμό», με την εισαγγελία του Παρισιού που ασχολείται με την υπόθεση να σημειώνει ότι εξετάζονται «μέσα σε ιατρικό πλαίσιο».

Δημοσιεύματα αναφέρουν πως οι καταγγελίες αφορούν το 2016 και ότι προς το παρόν εξετάζεται το αν και κατά ποσό είναι βάσιμες.

Η Χρυσούλα Ζαχαροπούλου είχε καταφέρει να γίνει η πρώτη γυναίκα στην ιστορία της Γαλλίας που κατακτά κυβερνητικό πόστο.

Η Ζαχαροπούλου ανέλαβε τα θέματα Ανάπτυξης, Γαλλοφωνίας και Διεθνών Εταιρικών Σχέσεων, προσαρτημένη στην υπουργό Ευρώπης και Εξωτερικών.

Η 46χρονη γυναικολόγος γεννήθηκε στην Σπάρτη. Εξελέγη ευρωβουλευτής το 2019, με την παράταξη του Εμανουέλ Μακρόν, La République en marche! (LREM).

Για να ενημερώνεστε πάντα πρώτοι!

Κάνε εγγραφή στο Newsletter μας και απόκτησε πρόσβαση στα νέα πριν από όλους τους άλλους.