Μπορέλ: Η Ευρωπαϊκή Ένωση καταγγέλλει τη διεξαγωγή παράνομων δημοψηφισμάτων

©POOL ΕΥΡΩΠΑΪΚΗ ΕΝΩΣΗ/EUROKINISSI

Η ΕΕ καταγγέλλει τη διεξαγωγή παράνομων δημοψηφισμάτων και την παραποιημένη έκβασή τους, τονίζει με ανάρτησή του στο Twitter ο Ύπατος Εκπρόσωπος της ΕΕ Ζοζέπ Μπορέλ.

Ο Μπορέλ τονίζει ότι «πρόκειται για άλλη μια παραβίαση της κυριαρχίας και της εδαφικής ακεραιότητας της Ουκρανίας, εν μέσω συστηματικών παραβιάσεων των ανθρωπίνων δικαιωμάτων».

«Επαινούμε το θάρρος των Ουκρανών, οι οποίοι συνεχίζουν να αντιτίθενται και να αντιστέκονται στη ρωσική εισβολή» καταλήγει ο Μπορέλ.

Υπενθυμίζεται πως στο Λουχάνσκ, το «ναι» στην προσάρτηση στη Ρωσία συγκέντρωσε 98,42%, σύμφωνα με τα τελικά αποτελέσματα που ανακοίνωσε η ηγεσία της αποσχισθείσας ουκρανικής περιφέρειας.

Στην Ζαπορίζια, οι φιλορωσικές αρχές ανακοίνωσαν ότι το 93,11% των ψηφοφόρων τάχθηκε υπέρ της ένταξης στη Ρωσική Ομοσπονδία, με καταμετρημένο το σύνολο των ψηφοδελτίων.

Στη Χερσώνα, η κατοχική διοίκηση που υποστηρίζει τη Μόσχα ανακοίνωσε ότι το 87,05% ψήφισε «ναι», σύμφωνα με τα τελικά αποτελέσματα.

Στο Ντονέτσκ, όπου η καταμέτρηση δεν έχει ολοκληρωθεί, η ηγεσία της αποσχισθείσας ουκρανικής περιφέρειας επιβεβαίωσε ότι το «ναι» επικρατεί με συντριπτικό ποσοστό.

Για να ενημερώνεστε πάντα πρώτοι!

Κάνε εγγραφή στο Newsletter μας και απόκτησε πρόσβαση στα νέα πριν από όλους τους άλλους.