Bloomberg: Σενάρια για αναβολή της επιβολής πλαφόν στο ρωσικό πετρέλαιο

©Unsplash

Οι χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης σχεδιάζουν αναβολή στην επιβολή πλαφόν στην τιμή του ρωσικού πετρελαίου, καθώς υπάρχουν διαφωνίες για τις κυρώσεις στη Μόσχα.

Σύμφωνα με το Bloomberg, τα κράτη της Ευρωπαϊκής Ένωσης αναζητούν κοινή γραμμή για την επιβολή πλαφόν στο ρωσικό πετρέλαιο και πιθανότατα θα καθυστερήσουν την εφαρμογή μιας συμφωνίας.

Κατά το Bloomberg, η Κύπρος και η Ουγγαρία έχουν εκφράσει την αντίθεσή τους στην πρόταση για πλαφόν. Στο τραπέζι έχει πέσει η επιβολή περιορισμών στις εξαγωγές ηλεκτρικών ειδών.

Όρμπαν: Οι κυρώσεις «έχουν γυρίσει μπούμερανγκ»

Η Ουγγαρία θα πρέπει να προετοιμαστεί για έναν παρατεταμένο πόλεμο στην Ουκρανία, δήλωσε ο πρωθυπουργός της χώρας, Βίκτορ Όρμπαν, επικρίνοντας τις κυρώσεις που έχει επιβάλει η Ευρωπαϊκή Ένωση στη Ρωσία, οι οποίες, όπως είπε, «έχουν γυρίσει μπούμερανγκ» ανεβάζοντας τις τιμές ενέργειας.

«Μπορούμε με ασφάλεια να πούμε ότι ως αποτέλεσμα των κυρώσεων, οι Ευρωπαίοι έχουν γίνει φτωχότεροι, ενώ η Ρωσία δεν έχει γονατίσει», είπε και πρόσθεσε: «Αυτό το όπλο απέτυχε, με τις κυρώσεις η Ευρώπη έχει πυροβολήσει τα πόδια της». 

Για να ενημερώνεστε πάντα πρώτοι!

Κάνε εγγραφή στο Newsletter μας και απόκτησε πρόσβαση στα νέα πριν από όλους τους άλλους.