Μπενζαμέν Μεντί: Άρχισε η δίκη για τις κατηγορίες βιασμού

©EPA/PAUL CURRIE

Η δίκη του Μπενζαμέν Μεντί άρχισε με περιγραφές για τις κατηγορίες βιασμού σε βάρος του Γάλλου μπακ της Μάντσεστερ Σίτι στο σπίτι του.

Ο μπακ της Μάντσεστερ Σίτι και της εθνικής Γαλλίας, Μπενζαμέν Μεντί, βρέθηκε στο δικαστήριο το πρωί της Δευτέρας για την έναρξη της δίκης. Ο 28χρονος μαζί με τον Λουί Σαχά Ματουριέ αντιμετωπίζουν 22 κατηγορίες από 13 νεαρές γυναίκες, μεταξύ των οποίων και του βιασμού, από τον Οκτώβριο του 2018 μέχρι τον Οκτώβριο του 2021.

Ο δημόσιος κατήγορος μίλησε με ανατριχιαστικές λεπτομέρειες για τις φερόμενες επιθέσεις των δύο αντρών στην έπαυλη του ποδοσφαιριστή στο Τσέσιρ. «Είχε συμβόλαιο με τη Μάντσεστερ Σίτι και ήταν πρωταθλητής κόσμου με την εθνική Γαλλίας. Και αυτές τις μέρες η φήμη φέρνει προσοχή και χρήματα. Και γι’ αυτό, το στάτους και την περιουσία του Μεντί, υπήρχαν άλλοι που προσφέρθηκαν να τον βοηθήσουν να πάρει ό,τι ήθελε», υποστήριξε ο Κρέι.

Ο 41χρονος Σαχά εμφανίζεται ως ο άνθρωπος που κανόνιζε τα πάρτι του Μεντί και να φέρνει νεαρές γυναίκες στο σπίτι, «δημιουργώντας καταστάσεις όπου οι αυτές οι νεαρές γυναίκες θα μπορούσαν να βιαστούν ή να πέσουν θύματα σεξουαλικής επίθεσης».

Πέντε γυναίκες υποστήριξαν ότι βιάστηκαν από τον Μεντί, έξι ότι έπεσαν θύματα του Σαχά και δύο ότι ήταν θύματα αμφοτέρων.

«Στο μυαλό τους, κάτι που λέμε ότι ήταν ξεκάθαρο, η ροή γυναικών που έφτανε στα σπίτια τους υπήρχε μόνο για σεξουαλικούς σκοπούς. Ήταν απομονωμένα, περίπου 27 χιλιόμετρα νότια από το κέντρο του Μάντσεστερ. Όμως, αν έφτανες εκεί για πρώτη φορά και κλείδωνε πίσω σου η μεγάλη σιδηρόφραχτη πύλη, ίσως αισθανόσουν ευάλωτη», πρόσθεσε ο Κρέι.

Γυναίκες κατήγγειλαν ότι τους πήραν τα κινητά τηλέφωνα όταν έφτασαν στη βίλα για να προστατευτεί ο Μεντί από πιθανή κατακραυγή στα social media.

«Οι δύο άντρες δεν βρισκόταν σε κατάσταση σεξουαλικής άγνοιας σχετικά με το πώς λειτουργούν τα πράγματα. Ήξεραν πολύ καλά τι έκαναν. Μετέτρεψαν το κυνήγι γυναικών για σεξ σε παιχνίδι. Αν πληγωνόταν κάποια γυναίκα, δεν τους πείραζε. Αυτήν την εποχή, κανείς δεν μπορεί να έχει αμφιβολία στη χρήση της κοινής φράσης ‘το όχι σημαίνει όχι’. Δεν είναι πλέον γκρι ζώνη ή κάποια ανοιχτή πόρτα για να σπρώξει ο άντρας και να ανοίξει. Αυτήν την εποχή, κανείς δεν μπορεί να έχει αμφιβολία ότι δεν χάνεις το δικαίωμα σε αυτήν τη φράση αν πηγαίνεις σε ένα μπαρ ή ντύνεσαι για ένα νυχτερινό κέντρο ή πηγαίνεις στο σπίτι ενός ποδοσφαιριστή για πάρτι», κατέληξε ο Κρέι.

Για να ενημερώνεστε πάντα πρώτοι!

Κάνε εγγραφή στο Newsletter μας και απόκτησε πρόσβαση στα νέα πριν από όλους τους άλλους.