Μπάιντεν: «Είναι μία σημαντική περίοδος για να εδραιώσουμε τις σχέσεις μας» [vid]

Συνάντηση του Πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη με τον Πρόεδρο των ΗΠΑ Τζόρτζ Μπάιντεν, Δευτέρα 16 Μαΐου 2022. (ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΠΑΠΑΜΗΤΣΟΣ/ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΥ/EUROKINISSI)

Ο πρόεδρος των Ηνωμένων Πολιτειών, μετά τη συνάντησή του με τον Έλληνα πρωθυπουργό, στάθηκε στις σχέσεις και στη συνεργασία Ελλάδας και ΗΠΑ.

O Τζο Μπάιντεν, δήλωσε μεταξύ άλλων:

«Καλωσορίζουμε τον κύριο πρωθυπουργό στην Ουάσινγκτον. Είχαμε συζητήσεις και είμαι ενθουσιασμένος που υποδεχόμαστε τη σύζυγο και τις κόρες σας και ξέρω πως η οικογένεια μετράει πολύ.

Όλοι σκεφτόμαστε τον εκλιπόντα μπαμπά σας, ο οποίος είχε μεγάλη επιρροή πάνω μου. Ο μπαμπάς σας ήταν πραγματικός δάσκαλος. Πέρυσι έπρεπε να γιορτάσουμε τα 200 έτη από την απελευθέρωση διαδικτυακά λόγω της πανδημίας. Φέτος γιορτάζουμε τα 201 έτη και είναι ευκαιρία να κοιτάξουμε το μέλλον. Σήμερα η φιλία μας βρίσκεται στο απόγειό της.

Αρέσουμε ο ένας στον άλλον. Οι λαοί μας εργάζονται μαζί στην ενέργεια, την κλιματική αλλαγή και σε πολλά ακόμα. Είναι μία σημαντική περίοδος, για να εδραιώσουμε τις σχέσεις μας. Η Ελλάδα είπε όχι στον Β’ Παγκόσμιο και ενέπνευσε τον κόσμο. Σήμερα καλούμαστε να αντιμετωπίσουμε την απρόκλητη εισβολή της Ρωσίας στην Ουκρανία. Έχουν γίνει φρικαλεότητες εκεί. Σκοτώνουν παιδιά. Θέλω να σας ευχαριστήσω για τη σαφή θέση που δείξατε από την αρχή κύριε πρωθυπουργέ. Όχι στην ιδέα ότι οι απολυταρχικές κυβερνήσεις θα επικρατήσουν».

Για να ενημερώνεστε πάντα πρώτοι!

Κάνε εγγραφή στο Newsletter μας και απόκτησε πρόσβαση στα νέα πριν από όλους τους άλλους.