Αύριο στις 11 συνεδριάζει το υπουργικό – Ανακοινώσεις από Μητσοτάκη για το Fuel Pass

Συνεδρίαση του Υπουργικού Συμβουλίου, Παρασκευή 27 Μαΐου 2022. (ΤΑΤΙΑΝΑ ΜΠΟΛΑΡΗ/EUROKINISSI)

Συνεδριάζει αύριο στις 11:00 στο Mέγαρο Μαξίμου υπό την προεδρία του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη το υπουργικό συμβούλιο.

Υπενθυμίζεται ότι το μεσημέρι της Τρίτης 21 Ιουνίου θα ανακοινωθούν τα νέα μέτρα για τα καύσιμα, σύμφωνα με τον Γιάννη Οικονόμου.

Οι ανακοινώσεις θα γίνουν αρχικά από τον πρωθυπουργό στο Υπουργικό Συμβούλιο και αργότερα από το οικονομικό επιτελείο. «Αναγνωρίζουμε το πρόβλημα της ενεργειακής ακρίβειας, πριν από λίγο ολοκληρώθηκε σύσκεψη υπό πρωθυπουργο, αύριο θα γίνουν σχετικές ανακοινώσεις πριν από το υπουργικό συμβούλιο» είπε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος για το fuel pass.

Σύμφωνα με τις υπάρχουσες πληροφορίες το μέτρο θα είναι ενισχυμένο τόσο σχετικά με τους δικαιούχους, όσο και με τα ποσά που θα λάβουν. Ο υπουργός Οικονομικών Χρήστος Σταϊκούρας, αναφερόμενος στο fuel pass είπε ότι «εξετάζεται να δοθούν περισσότερα χρήματα και να διευρυνθούν τα εισοδηματικά κριτήρια».

Το περιεχόμενο των μέτρων έχει «κλειδώσει» και απομένουν οι λεπτομέρειες. Εκτιμάται αύξηση της επιδότησης ανά κάτοχο Ι.Χ. αυτοκινήτου στα 60 με 70 ευρώ.

Πιο αναλυτικά:

  1. Θα έχει διάρκεια τρεις μήνες και θα ισχύσει από την 1η Ιουλίου
  2. Για το diesel κίνησης η επιδότηση θα συνεχίσει να δίνεται στην αντλία
  3. Για την βενζίνη θα συνεχιστεί το σύστημα του fuel pass. Το ποσό της επιδότησης θα είναι υψηλότερο
  4. Το fuel pass θα αφορά όσους έχουν οικογενειακό εισόδημα έως και 45.000 ευρώ

Σύμφωνα με κυβερνητική ανακοίνωση τα θέματα της συνεδρίασης του υπουργικού συμβουλίου είναι τα εξής:

-Ενημέρωση από τον υπουργό Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων Κωστή Χατζηδάκη για ζητήματα εργασίας, κοινωνικής ασφάλισης και κοινωνικής προστασίας.

-Παρουσίαση από τον υπουργό Οικονομικών Χρήστο Σταϊκούρα και τον υφυπουργό Οικονομικών Απόστολο Βεσυρόπουλο του νομοσχεδίου για την κωδικοποίηση της νομοθεσίας για την είσπραξη των δημοσίων εσόδων.

-Παρουσίαση από τον υπουργό Προστασίας του Πολίτη Τάκη Θεοδωρικάκο και τον υφυπουργό Λευτέρη Οικονόμου του νομοσχεδίου για τον νέο Σωφρονιστικό Κώδικα.

-Παρουσίαση από τον υπουργό Δικαιοσύνης Κώστα Τσιάρα του νομοσχεδίου για την Εθνική Σχολή Δικαστικών Υπαλλήλων.

-Παρουσίαση από τον υπουργό Εσωτερικών Μάκη Βορίδη και τον αναπληρωτή υπουργό Στέλιο Πέτσα των νομοθετικών πρωτοβουλιών: α) Δημοτική Αστυνομία, β) Νομικά πρόσωπα διαχείρισης και λειτουργίας λαϊκών αγορών, γ) Ζητήματα πολυεπίπεδης διακυβέρνησης.

-Παρουσίαση από τον υπουργό Υποδομών και Μεταφορών Κώστα Καραμανλή του νομοσχεδίου για τις δημόσιες υπεραστικές και αστικές οδικές μεταφορές επιβατών.

-Παρουσίαση από τον υφυπουργό παρά τω πρωθυπουργώ Γιάννη Οικονόμου του νομοσχεδίου για τη διαφάνεια στον έντυπο και ηλεκτρονικό τύπο.

-Εισήγηση από τον υπουργό Επικρατείας Γιώργο Γεραπετρίτη σχετικά με την έγκριση του Εθνικού Στρατηγικού Σχεδίου για την Καταπολέμηση της Διαφθοράς 2022-2025.

-Εισήγηση από τον υπουργό Επικρατείας Άκη Σκέρτσο για τον προγραμματισμό και την αξιολόγηση του κυβερνητικού έργου: α) Έγκριση κυβερνητικών στόχων 2023, β) Έγκριση αναθεώρησης Ενοποιημένου Σχεδίου Κυβερνητικής Πολιτικής 2022.

Για να ενημερώνεστε πάντα πρώτοι!

Κάνε εγγραφή στο Newsletter μας και απόκτησε πρόσβαση στα νέα πριν από όλους τους άλλους.